Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
cannelloni met tonijn en spinazie
Hoofdgerecht

Cannelloni met tonijn en spinazie

4 personen
30 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Cannelloni met een bijzondere vulling van tonijn en spinazie. gegratineerd met kaas. Heerlijk!

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 190°C.
  2. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een wok en roerbak de spinazie in enkele minuten gaar. Roer een beetje zout door de spinazie.
  3. Laat de spinazie uitlekken in een zeef en druk al het vocht er uit. Snijd grote spinaziebladen kleiner.
  4. Meng tonijn en spinazie door elkaar. Kook de cannelloni gaar. Laat uitlekken en leg ze naast elkaar op een snijplank.
  5. Vul de cannelloni met het spinazietonijnmengsel. Leg de cannelloni in een met olijfolie ingesmeerde voorverwarmde ovenschaal en bestrooi ze met geraspte kaas.
  6. Plaats de schaal in de oven. De cannelloni worden opgediend zodra de kaas gesmolten is.
Voedingswaarde p.p.
Energie 480 kcal
Koolhydraten 46 g
Eiwit 32 g
Vet
Waarvan verzadigd
18 g
3 g
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 300 gram spinazie (gewassen)
  • 2 blikjes tonijn (uitgelekt)
  • 12 cannelloni
  • 100 gram belegen kaas (geraspt)
cannellonispinazietonijnvismarineweekmenu-2

Ook interessant

Franse kaas
Recepten

Franse kaas met dadel-notentapenade en vijgenchutney

komkommerhapjes
Recepten

Komkommerhapjes met avocado

spaghetti met pestoballetjes
Recepten

Spaghetti met pestoballetjes

Recepten

Zalm met venkel en spinazie

gegratineerde kip
Recepten

Gegratineerde kip met tomatensaus en mozzarella

Recepten

Pannenkoeken dikkerdjes

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL_fb-Carrousel-ads_1080x1080-2021-wk03-5.jpg
  • JL_fb-Carrousel-ads_1080x1080-2021-wk03-2.jpg
  • JL_fb-Carrousel-ads_1080x1080-2021-wk03-1.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?