
Caribische kipsalade met mango
Door Jan Linders
Heb je gewoon minder zin om te koken en soms ook wat minder eetlust. Een goed gevulde salade is dan een goed alternatief. Snel én makkelijk!
Werkwijze
- Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin de kip op een hoge stand goudbruin en gaar. Neem de gebakken kip uit de pan en houd apart.
- Verhit 1 eetlepel olie met het bakvet en bak hierin de maiskorrels een paar minuten op een hoge stand, tot de mais iets gekleurd is. Meng de mais met de kidneybonen, rode peper en azijn.
- Leg de slablaadjes op een schaal en verdeel het maismengsel erover. Meng de mango met de avocado, tomaat, ui, limoenrasp, -sap, rest van de olie en de kip.
- Verdeel over de salade en garneer met de koriander.
Wijnsuggestie
Op zoek naar een lekker wijntje voor erbij? De exotische Zuydpunt Chenin-Viognier blijft dankzij een klein zoetje overeind bij de mango in deze kipsalade.