
Hoofdgerecht, Voorgerecht
Carpaccio bonbons
2 personen
20 minuten
Tip voor het kerstdiner: een feestelijke variatie op de klassieke carpaccio! Combineer onze extra scherp geprijsde rundercarpaccio met onze Altijd Voordelig-producten en zie: feestelijk kan ook voordelig zijn.
Bereidingswijze
- Meng de rode pesto door de mayonaise. Doe de pesto-mayonaise in een klein boterhamzakje. Hiermee kun je de mayonaise straks mooi over de bonbons verdelen.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze bruin zijn.
- Verzamel de rucola in een kom. Snijd de zongedroogde tomaatjes en olijven klein. Let op: houd 3 zongedroogde tomaatjes apart voor de garnering.
- Meng de fijngesneden tomaatjes en olijven door de rucola, samen met de olijfolie en balsamicoazijn. Breng op smaak met een snuf peper en zout.
- Leg een portie carpaccio op een bord. Verdeel de helft van de salade erover. Het is handig om met de hand een ‘bolletje’ van de salade te vormen. Vouw nu de buitenste randen van de carpaccio naar binnen, zodat er een bol ontstaat. Vouw goed dicht en druk iets plat zodat je een mooie bonbon hebt.
- Verdeel de pesto-mayonaise over de bonbons en garneer met de geroosterde pijnboompitten, Parmezaanse kaas en zongedroogde tomaatjes.
- 2 pakjes Jan Linders rundercarpaccio
- 50 gr rucola
- 9 zongedroogde tomaatjes
- 4 el groene olijven
- 6 el mayonaise
- 2 el rode pesto
- 2 el olijfolie, extra vierge
- 2 tl balsamicoazijn