Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Pasen
  • Jan Linders
Voorgerecht

Carpaccio van koolrabi, meloen en rode biet met gorgonzola

4 personen
30 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Maak tijdens de feestdagen een vegetarische carpaccio! Met deze carpaccio van koolrabi, meloen, rode biet en gorgonzola zet je een verrassend voorgerecht op tafel.

Bereidingswijze

  1. Halveer de meloen, verwijder de zaden met een lepel en snijd er met een scherp mes dunne plakken van. Steek deze met een ronde steker uit in gelijke rondjes. Tip: je kunt ook een mandoline of brede (kaas)schaaf gebruiken, zodat je nog dunnere plakken krijgt.
  2. Schil de koolrabi en snijd er met een scherp mes dunne plakken van. Steek deze met een ronde steker uit in gelijke rondjes.
  3. Snijd met een scherp mes de gare rode biet in dunne plakken. Steek deze met een ronde steker uit in gelijke rondjes.
  4. Klop een dressing van de olijfolie, balsamicoazijn en honing en breng deze op smaak met peper en zout. Tip: met een staafmixer krijg je een mooie egale dressing.
  5. Schep 2 eetlepels van de dressing door de spinazie.
  6. Verdeel de plakken meloen, koolrabi en rode biet om en om over 4 borden.
  7. Verdeel de spinazie in het midden erover. Bestrooi het geheel met de verkruimelde gorgonzola, bramen en granaatappelpitten.
  8. Bestrooi met peper en zout en schenk de rest van de dressing erover.

Variatietips

Liever vis? Probeer dan onze zalmcarpaccio!

Liever vlees? Neem dan onze rundercarpaccio!

Biertip

Schenk bij deze carpaccio de heerlijke Pauwel Kwak.

Wijntip

Serveer bij dit gerecht de volle La finestra Primitivo

  • ½ galia meloen
  • 1 koolrabi
  • 2 gare rode bieten
  • 50 gram verse gewassen spinazie
  • 100 gram gorgonzola, verkruimeld
  • 50 gram bramen, gehalveerd
  • 4 eetlepels granaatappelpitten
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 eetlepel vloeibare honing
  • 4 eetlepels olijfolie
  • peper en zout
carpaccioculinairgorgonzolakerstkoolrabilekkerstewensenrode bietvegavegetarisch

Ook interessant

Recepten

Sandwich van karakterbrood met gebakken ham en...

Recepten

Blini’s met rundercarpaccio en pesto-roomkaas

Recepten

6 frisse smoothiebowls

Recepten

Gevuld karakterbrood met parmaham en salieboter

Recepten

Tagliata van Limousin biefstuk met salsa verde

Recepten

Pickled eitjes met gerookte zalm en ontbijtspek

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2023-1.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2023-3.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2023-5.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2023-4.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2023-6.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?