
Voorgerecht
Carpaccio van koolrabi, meloen en rode biet met gorgonzola
4 personen
30 minuten
Maak tijdens de feestdagen een vegetarische carpaccio! Met deze carpaccio van koolrabi, meloen, rode biet en gorgonzola zet je een verrassend voorgerecht op tafel.
Bereidingswijze
- Halveer de meloen, verwijder de zaden met een lepel en snijd er met een scherp mes dunne plakken van. Steek deze met een ronde steker uit in gelijke rondjes. Tip: je kunt ook een mandoline of brede (kaas)schaaf gebruiken, zodat je nog dunnere plakken krijgt.
- Schil de koolrabi en snijd er met een scherp mes dunne plakken van. Steek deze met een ronde steker uit in gelijke rondjes.
- Snijd met een scherp mes de gare rode biet in dunne plakken. Steek deze met een ronde steker uit in gelijke rondjes.
- Klop een dressing van de olijfolie, balsamicoazijn en honing en breng deze op smaak met peper en zout. Tip: met een staafmixer krijg je een mooie egale dressing.
- Schep 2 eetlepels van de dressing door de spinazie.
- Verdeel de plakken meloen, koolrabi en rode biet om en om over 4 borden.
- Verdeel de spinazie in het midden erover. Bestrooi het geheel met de verkruimelde gorgonzola, bramen en granaatappelpitten.
- Bestrooi met peper en zout en schenk de rest van de dressing erover.
Variatietips
Liever vis? Probeer dan onze zalmcarpaccio!
Liever vlees? Neem dan onze rundercarpaccio!
Biertip
Schenk bij deze carpaccio de heerlijke Pauwel Kwak.
Wijntip
Serveer bij dit gerecht de volle La finestra Primitivo
- ½ galia meloen
- 1 koolrabi
- 2 gare rode bieten
- 50 gram verse gewassen spinazie
- 100 gram gorgonzola, verkruimeld
- 50 gram bramen, gehalveerd
- 4 eetlepels granaatappelpitten
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 1 eetlepel vloeibare honing
- 4 eetlepels olijfolie
- peper en zout