
Nagerecht
Cheesecakejes met witte chocolade en framboos
6 personen
200 minuten
Bereidingswijze
- Vet de vormpjes in. Maal de biscuitjes helemaal fijn in de keukenmachine en roer de boter erdoor.
- Verdeel over de bodem van de vormpjes en druk goed aan. Laat opstijven in de koelkast.
- Klop de kwark, roomkaas en poedersuiker met een mixer luchtig door elkaar. Smelt de chocolade au bain-marie.
- Roer de chocolade door het roomkaasmengsel en giet dit mengsel op de koekjesbodems. Laat afgedekt minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
- Week de gelatine in koud water. Pureer de helft van de frambozen en giet deze puree boven een steelpan door een fijne zeef.
- Wrijf de pulp met de bolle kant van een lepel door de zeef zodat alleen de pitjes overblijven.
- Voeg 2 eetlepels water toe aan het frambozensap in de pan en verwarm, maar laat niet koken.
- Knijp de gelatine uit en laat oplossen in het sap. Neem de pan van de warmtebron en laat al roerend afkoelen tot lauwwarm.
- Verdeel deze saus over de taartjes en laat nogmaals afgedekt minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
- Rooster het amandelschaafsel goudbruin in een droge, hete koekenpan.
- Garneer de taartjes met de rest van de frambozen en amandelen.
Gemakstip
Ga voor gemak met Onze Trots frambozencheesecake uit de streek!
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 770 kcal |
Koolhydraten | 75 g |
Eiwit | 7 g |
Vet Waarvan verzadigd |
48 g 31 g |
- 200 gram tarwebiscuitjes
- 150 gram boter (gesmolten)
- 200 gram volle kwark
- 400 gram roomkaas naturel
- 50 gram poedersuiker
- 150 gram witte chocolade (grof gehakt)
- 1 blaadje gelatine
- 400 gram frambozen
- 25 gram amandelschaafsel