
Chickenburger met parmacrisp
Door Jan Linders
Wist je dat je van kipfilet heel gemakkelijk je eigen kipgehakt kunt maken? snijd het in kleine stukjes en maal het dan met een keukenmachine. Geen keukenmachine? Geen probleem, hak de kipfilet met een mes heel fijn. Heel makkelijk en ook nog eens gezond!
Benodigdheden
- keukenpapier
- 4 satéprikkers
Werkwijze
- Maal de kipfilet, kipkruiden, bosuitjes, bleekselderij, zout en peper in een keukenmachine tot een fijn gehakt.
- Verdeel het mengsel in 4 porties en vorm er burgers van. Laat afgedekt circa 30 minuten opstijven in de koelkast.
- Klop intussen de ingrediënten voor de saus door elkaar en breng op smaak met peper.
- Rasp de appel en wortel grof en schep door elkaar. Breng op smaak met 1 eetlepel olijfolie, het citroensap, zout en peper.
- Verhit 1 eetlepel olijfolie en bak hierin de parmaham aan beide kanten krokant. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
- Bak de burgers in het bakvet of bestrijk ze met wat bakvet en gril op de barbecue. Gril om en om in circa 4 minuten per kant gaar.
- Snijd de broodjes open en beleg met sla en een schep wortelsalade. Verdeel hierover een hamburger, schep saus en een stuk parmacrisp. Dek af met het broodkapje, steek er een prikker in en serveer direct.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 475 kcal |
Koolhydraten | 28 g |
Eiwit | 44 g |
Vet Waarvan verzadigd |
20 g 4 g |