
Hoofdgerecht
Chili con carne met nacho’s
4 personen
25 minuten
Chili con carne is een ideale maaltijd om doordeweeks te serveren. Het gerecht is eenvoudig te maken en is snel klaar!
Bereidingswijze
- Verhit de olijfolie en fruit hierin de ui 2-3 minuten. Voeg het gehakt toe en bak rul. Schep de paprika, paprikapoeder en chilipoeder erdoor en bak 2-3 minuten. Verwarm de ovengrill voor.
- Spoel de bonen af en voeg ze met de tomatenblokjes met sap toe aan het gehaktmengsel. Verwarm zachtjes 10-12 minuten.
- Leg de tortillachips op een bakplaat. Verdeel de crème fraîche en geraspte kaas erover. Zet de chips niet te dicht onder de ovengrill tot de kaas smelt. Serveer de chili con carne met de chips.
Bereidingstip
Vervang de crème fraîche in dit recept door zure room.
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 ui (gesnipperd)
- 400 gram rundergehakt
- 1 rode paprika (in blokjes)
- 1 gele paprika (in blokjes)
- 1 theelepel paprikapoeder
- 2 theelepels chilipoeder
- 1 blik chilibonen (400 g) of 1 blik bruine bonen (400 g)
- 1 blik kidneybonen (uitgelekt, 400 g)
- 125 gram tortillachips naturel
- 200 milliliter crème fraîche
- 100 gram belegen kaas (geraspt)
- 2 blikken tomatenblokjes (à 400 g)
- 125 gram tortillachips naturel
- 200 milliliter crème fraîche
- 100 gram belegen kaas (geraspt)