
Hoofdgerecht
Chinese-koolstamppot met paddenstoelen en kabeljauw
4 personen
40 minuten
Stamppot maar dan anders: Chinese-koolstamppot met paddenstoelen en kabeljauw! Hier krijg je gegarandeerd een herfstgevoel van.
Bereidingswijze
- Kook de aardappels gaar in water met zout en de knoflook en gember.
- Verhit de helft van de arachideolie en fruit hierin de ui. Voeg de champignons toe en bak 2-3 minuten mee. Roer de sojasaus erdoor.
- Giet de aardappels af en stamp ze grof met de melk, zout en peper. Schep de helft van de champignons en alle koolreepjes erdoor en houd warm.
- Wrijf de kabeljauwfilet in met de sambal. Verhit de rest van de olie en bak de vis 2-3 minuten per kant. Rooster intussen het sesamzaad in een droge, hete koekenpan.
- Serveer de stamppot met de kabeljauw en de rest van de paddenstoelen. Bestrooi met het sesamzaad en de bosui.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 455 kcal |
Koolhydraten | 44 g |
Eiwit | 35 g |
Vet Waarvan verzadigd |
14 g 2 g |
Vezels | 8 g |
Zout | 0,9 g |
- 1 kilogram kruimige aardappel (geschild, in stukken)
- 2 teentjes knoflook (in plakjes)
- 1 verse gember (geschild, geraspt, ca. 3 cm)
- 4 eetlepels arachideolie
- 1 ui (gesnipperd)
- 250 gram kastanjechampignons (gehalveerd, schoongeveegd) of 250 gram champignons (gehalveerd, schoongeveegd)
- 3 eetlepels sojasaus of 3 eetlepels ketjap manis
- 50 milliliter melk (warm)
- 400 gram Chinese kool (in smalle reepjes)
- 600 gram kabeljauwfilets
- 1 eetlepel sambal badjak
- 2 eetlepels sesamzaad
- 1 bosje lente-/bosui (fijngesneden)