
Taart & cake, Traktatie
Chocolade cupcakes met sinaasappeltopping
12 personen
40 minuten
Cupcakes gemaakt met chocolade en afgemaakt met sinaasappel. Perfect voor dat genietmomentje!
Variatietips
- Gebruik wat extra sinaasappelrasp om te garneren.
- Liever zonder alcohol? Vervang de sinaasappellikeur door sinaasappelsap.
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng het bakmeel met cacaopoeder, bakpoeder en een snufje zout en houd apart.
- Mix de boter, basterdsuiker en suiker tot een luchtig mengsel. Voeg het ei, de vanille essence en de helft van de sinaasappelrasp toe en mix kort.
- Voeg al kloppend op een lage snelheid in gedeelten het bloemmengsel en kleine scheutjes melk toe.
- Vul de vormpjes tot ⅔ met beslag en bak de cupcakes in 15-17 minuten gaar in het midden van de oven. Laat afkoelen.
- Mix intussen voor de topping de roomkaas en boter luchtig en voeg de cacao, poedersuiker, sinaasappellikeur en de rest van de sinaasappelrasp toe.
- Voeg eventueel naar smaak wat extra likeur toe. Verdeel de sinaasappeltopping over de cupcakes.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 265 kcal |
Koolhydraten | 41 g |
Eiwit | 4 g |
Vet Waarvan verzadigd |
9 g 6 g |
- 100 gram zelfrijzend bakmeel of 100 gram bloem
- 50 gram cacaopoeder
- 1 theelepel bakpoeder
- 30 gram boter
- 50 gram donkerbruine basterdsuiker
- 100 gram suiker
- 1 ei
- 0.5 theelepel vanille-essence
- 1 eetlepel sinaasappelrasp
- 125 milliliter melk
- 125 gram roomkaas
- 30 gram boter
- 1 eetlepel cacaopoeder
- 250 gram poedersuiker
- 1 eetlepel sinaasappellikeur