Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Pasen
  • Jan Linders
Nagerecht

chocolade-ijs met rode peper en kersen

4 personen
40 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Een heerlijk toetje met een pikant randje. De smaak van pure chocolade blust de pikante smaak van de rode peper en zo heb je een heerlijk toetje met een pikantje zonder vervelende nasmaak. Voeg kersen toe aan het ijs voor nog een frisse verrassing.

Werkwijze

  1. Rooster de pecannoten in een droge, hete koekenpan. Hak de helft van de noten grof.
  2. Smelt 150 gram chocolade au bain-marie.
  3. Snijd 1 rode peper zonder zaadjes in kleine stukjes. Halveer de andere pepers in de lengte en verwijder de zaadlijsten.
  4. Meng de gehakte peper, geraspte gember, slagroom en cognac door de gesmolten chocolade.
  5. Spoel de vormpjes om met koud water, giet het chocolademengsel erin en zet ze in de diepvries.
  6. Laat het chocolade-ijs iets zachter worden en schep de kersen, gembersnippers en gehakte pecannoten erdoor.
  7. Vul de vormpjes uit de diepvries op met dit mengsel. Zet terug in de diepvries om op te stijven.
  8. Smelt de rest van de chocolade, doop de halve rode pepers erin en laat even drogen.
  9. Dompel de vormpjes enkele tellen in heet water en stort het ijs op bordjes.
  10. Garneer met de rest van de noten en de chocoladepepers.

Bereidingstip

Vervang het chocolade-ijs door stracciatella- of kaneelijs.

Neem amandelen of hazelnoten in plaats van pecannoten.

  • 50 gram pecannoten
  • 250 gram pure chocolade (in blokjes)
  • 3 rode pepers
  • 1 verse gember (geschild, geraspt, ca. 4 cm)
  • 75 milliliter slagroom
  • 2 eetlepels cognac
  • 500 milliliter chocolade-ijs
  • 100 gram kersen (uitgelekt, pot)
  • 1 eetlepel gemberbolletje op siroop (fijngehakt)
chocoladefrisfruitijskersen in potpure chocoladerode peperspicyzomer

Ook interessant

Recepten

Blini’s met rundercarpaccio en pesto-roomkaas

Recepten

Sandwich van karakterbrood met gebakken ham en...

Recepten

6 frisse smoothiebowls

Recepten

Gevuld karakterbrood met parmaham en salieboter

Recepten

Tagliata van Limousin biefstuk met salsa verde

Recepten

Pickled eitjes met gerookte zalm en ontbijtspek

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2023-1.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2023-3.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2023-5.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2023-4.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2023-6.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?