
Taart & cake
Chocolade-kwarktaart met chocoladedrip
8 personen
25 minuten
Deze feestelijke chocoladetaart is een lust voor je mond én ogen! Hij ziet er geweldig uit en zo smaakt ie ook zeker! Verras je bezoek met deze geweldige taart!
Benodigdheden
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 150ºC. Klop de boter met de basterdsuiker en marmelade tot een luchtige crème. Klop één voor één de eieren erdoor. Spatel het bakmeel en de cacao erdoor.
- Schep het beslag in de ingevette vorm en bak in het midden van de oven in circa 50 minuten gaar. Laat de bodem 5 minuten afkoelen in de vorm en steek dan de rand los, verwijder deze en laat de bodem verder afkoelen.
- Week intussen de gelatine 3-4 minuten in koud water. Verwarm 2 eetlepels likeur en los hierin de uitgeknepen gelatine op. Roer dit door de kwark en spatel de stijfgeklopte slagroom erdoor.
- Snijd de taartbodem horizontaal in 3 lagen. Bestrijk 2 lagen met het kwarkmengsel. Verwarm voor de chocoladedrip de witte chocolade met de boter au-bain marie. Roer de slagroom en de overige likeur erdoor en klop de poedersuiker in delen erdoor. De drip moet dik en vloeibaar zijn. Giet over de taart en laat aflopen. Garneer eventueel met sinaasappelsnippers.
Bereidingstip
Vervang de likeur in dit recept door sinaasappelsap.
- 175 gram boter
- 175 gram witte basterdsuiker
- 3 eetlepels sinaasappelmarmelade of 3 eetlepels abrikozenjam
- 3 eieren
- 150 gram zelfrijzend bakmeel
- 3 eetlepels cacaopoeder
- 8 blaadjes gelatine
- 3 eetlepels sinaasappellikeur of 3 eetlepels amandellikeur
- 500 gram kwark
- 250 milliliter slagroom (stijfgeklopt)
- 175 gram witte chocolade
- 75 gram boter
- circa 6 eetlepels slagroom
- 125 gram poedersuiker
- evt. gekonfijte sinaasappelsnippers