Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
chocolade-kwarktaart
Taart & cake, Traktatie

Chocolade-kwarktaart met chocoladedrip

8 personen
75 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Hoe feestelijk ziet deze taart eruit? Chocolade is altijd goed, zeker in combinatie met een kwarktaart. Maak indruk op je gasten met deze chocolade-kwarktaart! Helemaal niet moeilijk om te maken, maar wel een echte eyecatcher op je feest.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 150ºC.
  2. Klop de boter met de basterdsuiker en marmelade tot een luchtige crème. Klop één voor één de eieren erdoor. Spatel het bakmeel en de cacao erdoor.
  3. Schep het beslag in de ingevette vorm en bak in het midden van de oven in circa 50 minuten gaar.
  4. Laat de bodem 5 minuten afkoelen in de vorm en steek dan de rand los, verwijder deze en laat de bodem verder afkoelen.
  5. Week intussen de gelatine 3-4 minuten in koud water. Verwarm 2 eetlepels likeur en los hierin de uitgeknepen gelatine op. Roer dit door de kwark en spatel de stijfgeklopte slagroom erdoor.
  6. Snijd de taartbodem horizontaal in 3 lagen. Bestrijk 2 lagen met het kwarkmengsel.
  7. Verwarm voor de chocoladedrip de witte chocolade met de boter au-bain marie. Roer de slagroom en de overige likeur erdoor en klop de poedersuiker in delen erdoor. De drip moet dik en vloeibaar zijn. Giet over de taart en laat aflopen.

Serveertip: garneer de chocolade-kwarktaart eventueel met sinaasappelsnippers.

Bereidingstip: vervang de likeur in dit recept door sinaasappelsap.

  • 175 gram boter
  • 175 gram witte basterdsuiker
  • 3 eetlepels sinaasappelmarmelade of
  • 3 eetlepels abrikozenjam
  • 3 eieren
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 3 eetlepels cacaopoeder
  • 8 blaadjes gelatine
  • 3 eetlepels sinaasappellikeur of
  • 3 eetlepels amandellikeur
  • 500 gram kwark
  • 250 milliliter slagroom (stijfgeklopt)
  • Voor de chocoladelaag
  • 175 gram witte chocolade
  • 75 gram boter
  • circa 6 eetlepels slagroom
  • 125 gram poedersuiker
  • evt. gekonfijte sinaasappelsnippers
bakkenchocoladefeestgebakkwarktaartverjaardag

Ook interessant

Recepten

Varkenshaas met pistachenootjes, asperges en...

Recepten

Zalm-tandoorispiesjes

Recepten

Asperge ‘Caesar’

Recepten

Tortilla met garnalen-ananassaté

Recepten

Surf & turf spies van de BBQ

Recepten

Gegrilde asperges met chorizo en salsa verde

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?