
Bijgerecht, Ontbijt, Taart & cake, Traktatie
Chocolade-notenbroodjes
9 personen
25 minuten
Ben jij een echte zoetekauw? Dan zul je deze chocolade-notenbroodjes heerlijk vinden! Lekker als ontbijt, brunch of high tea.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Haal het deeg volgens de aanwijzingen op de verpakking uit het blik.
- Bestuif het werkvlak met een beetje bloem en rol het deeg uit tot een lange lap.
- Snijd deze in 3 stukken bij de verticale perforatielijnen en laat de schuine deegranden aan elkaar zitten.
- Bestrijk de 3 deegstukken met een laag hazelnoot chocoladepasta en verdeel de noten en dadels erover.
- Rol de deeglappen op en snijd ze in 3 rechte stukken.
- Leg de deegrolletjes met de vulling zichtbaar aan de bovenkant in de muffinvorm.
- Bestrijk de broodjes met ei en bak ze in 12-15 minuten in het midden van de oven goudbruin.
Bereidingstip
Maak deze broodjes ook eens met een vulling van 2 appels, in kleine stukjes gesneden met 75 gram gehakte walnoten, 75 gram gehakte dadels, 1 eetlepel bruine basterdsuiker en 1/2 eetlepel kaneelpoeder. Vervang de hazelnoot chocopasta door 100 grof grof gehakte pure chocolade.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 335 kcal |
Koolhydraten | 33 g |
Eiwit | 7 g |
Vet Waarvan verzadigd |
19 g 6 g |
Vezels | 2 g |
Zout | 0,8 g |
- 1 blik croissantdeeg (groot)
- bloem (om te bestuiven)
- 200 gram hazelnoot chocoladepasta
- 75 gram gemengde noten (grof gehakt, ongezouten)
- 75 gram dadels (fijngehakt, zonder pit)
- 1 ei (losgeklopt)