
Nagerecht
Chocolademousse met gemarineerde aardbeien en basilicum
4 personen
30 minuten
In dit recept maak je de chocolademousse zelf. Kies je liever je voor lekker én makkelijk? Gebruik dan Onze Trots Hemelse modder! Nét zo lekker…
Bereidingswijze voor chocolademousse
- Was de aardbeien, snijd het kroontje eraf en halveer ze.
- Meng de balsamico-azijn, de poedersuiker en de basilicum in een kom en schep de halve aardbeien erdoor. Dek de kom af en laat dit een half uur in de koelkast trekken.
- Smelt de chocolade au bain-marie tot de chocolade net is gesmolten.
- Klop de slagroom lobbig, dit is tot Griekse yoghurtdikte. Spatel de gesmolten chocolade luchtig door de lobbige slagroom.
- Verdeel de gemarineerde aardbeien over 4 glazen, maal er wat verse zwarte peper over en schep de chocolademousse er op.
- Garneren met een takje basilicum of een hele aardbei.
Smakelijk!
- 400 gram aardbeien
- 2 takjes basilicum, de blaadjes in reepjes
- 3 eetlepels balsamico-azijn
- 2 eetlepels poedersuiker
- 125 gram pure chocolade, in stukjes
- 200 ml slagroom, lobbig opgeklopt
- versgemalen zwarte peper
- 4 paaseitjes