
Taart & cake
Chocoladetruffels
30 personen
85 minuten
Op zoek naar een lekker klein gebakje voor op bijvoorbeeld een feestje of high-tea? Probeer de overheerlijke chocoladetruffels eens!
Bereidingswijze
- Breng de slagroom tegen de kook aan en roer de boter erdoor.
- Neem de pan van de warmtebron en laat iets afkoelen.
- Smelt de chocolade erin en meng goed.
- Laat dit mengsel minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
- Strooi de cacao, pecannoten en kokos apart van elkaar in diepe borden.
- Pak met 2 theelepels steeds een beetje van het chocolademengsel en vorm of rol er een bolletje van.
- Rol de bolletjes door de cacao, nootjes of kokos
- Bewaar de chocoladetruffels afgedekt in de koelkast.
- 150 milliliter slagroom
- 50 gram boter
- 200 gram extra pure chocolade (in stukjes)
- 4 eetlepels cacaopoeder
- 75 gram pecannoten (gehakt)
- 75 gram kokosrasp