Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Lunch

Ciabatta met asperges, gerookte kip en basilicummayonaise

4 personen
25 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Een heerlijke ciabatta met asperges uit eigen streek, gerookte kip en basiliscummayonaise. Dit simpele gerecht is overheerlijk en staat met 25 minuten op tafel.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de onderkanten van de asperges.
  2. Kook de asperges in 10 minuten beetgaar. Laat ze nog 5 minuten in het warme kookvocht staan en schep ze uit de pan.
  3. Leg intussen de broodjes, besprenkeld met wat water, 4-5 minuten in de oven. Meng de mayonaise met de pesto.
  4. Snijd de broodjes open en bestrijk ze met de basilicummayonaise.
  5. Verdeel rucola erover met daarop gerookte kipfilet en olijven.
  6. Leg de asperges, eventueel gehalveerd, erop en bestrooi de ciabatte met asperges en gerookte kip met peper.

Bereidingstip

Vervang in dit recept de mayonaise door ricotta, zure room of roomkaas of kies voor olijven of tomatentapenade.

Neem in plaats van olijven reepjes gedroogde tomaat op olie.

  • 400 gram witte asperges (geschild)
  • 4 ciabattabroodjes of
  • 4 meergranentriangels
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel pesto
  • 0.5 zak rucola
  • 200 gram gerookte kipfilet (vleeswaren) (in plakjes)
  • 12 olijven (in plakjes)
aspergegerookte kiplente

Ook interessant

Recepten

Broodje sticky hotdog

Recepten

Frietje kapsalon

Recepten

Snelle erwtensoep met feta en Onze Trots rookworst

Recepten

Zoete aardappelstamppot met boerenkool en reepjes...

Recepten

Broodje bal

Recepten

Echte Brabantse worstenbroodjes

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?