
Lunch
Ciabatta met asperges, gerookte kip en basilicummayonaise
4 personen
25 minuten
Een heerlijke ciabatta met asperges uit eigen streek, gerookte kip en basiliscummayonaise. Dit simpele gerecht is overheerlijk en staat met 25 minuten op tafel.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de onderkanten van de asperges.
- Kook de asperges in 10 minuten beetgaar. Laat ze nog 5 minuten in het warme kookvocht staan en schep ze uit de pan.
- Leg intussen de broodjes, besprenkeld met wat water, 4-5 minuten in de oven. Meng de mayonaise met de pesto.
- Snijd de broodjes open en bestrijk ze met de basilicummayonaise.
- Verdeel rucola erover met daarop gerookte kipfilet en olijven.
- Leg de asperges, eventueel gehalveerd, erop en bestrooi de ciabatte met asperges en gerookte kip met peper.
Bereidingstip
Vervang in dit recept de mayonaise door ricotta, zure room of roomkaas of kies voor olijven of tomatentapenade.
Neem in plaats van olijven reepjes gedroogde tomaat op olie.
- 400 gram witte asperges (geschild)
- 4 ciabattabroodjes of
- 4 meergranentriangels
- 4 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel pesto
- 0.5 zak rucola
- 200 gram gerookte kipfilet (vleeswaren) (in plakjes)
- 12 olijven (in plakjes)