
Nagerecht
Citroenmousse met walnoot en gember
4 personen
25 minuten
Dit toetje doet het altijd goed: zelfgemaakte citroenmousse met walnoot en gember! Lekker friszuur, zoet, zacht en met een beetje pit door de gember.
Bereidingswijze
- Rooster de walnoten in een droge, hete koekenpan.
- Verkruimel de boterwafeltjes. Hak de walnoten in stukjes en meng met de koekkruimels. Schep de helft van dit mengsel in de glazen.
- Klop de eiwitten met een snufje zout stijf in een vetvrije kom.
- Klop de slagroom met de suiker, gember, citroenrasp en -sap tot een stevige room.
- Spatel de eiwitten kort en luchtig erdoor.
- Schep de helft van de citroenmousse op de koekkruimels.
- Verdeel daarover een tweede laag kruimels en een tweede laag mousse.
- Laat de citroenmousse met walnoot en gember circa 3 uur opstijven in de koelkast.
- 100 gram walnoten
- 125 gram ijswafeltjes
- 2 eiwitten
- 200 milliliter slagroom
- 25 gram suiker
- 1 theelepel verse gember (geraspt)
- 1 citroen (rasp en sap)