Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
citroenmousse met walnoot en gember
Nagerecht

Citroenmousse met walnoot en gember

4 personen
25 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Dit toetje doet het altijd goed: zelfgemaakte citroenmousse met walnoot en gember! Lekker friszuur, zoet, zacht en met een beetje pit door de gember.

Bereidingswijze

  1. Rooster de walnoten in een droge, hete koekenpan.
  2. Verkruimel de boterwafeltjes. Hak de walnoten in stukjes en meng met de koekkruimels. Schep de helft van dit mengsel in de glazen.
  3. Klop de eiwitten met een snufje zout stijf in een vetvrije kom.
  4. Klop de slagroom met de suiker, gember, citroenrasp en -sap tot een stevige room.
  5. Spatel de eiwitten kort en luchtig erdoor.
  6. Schep de helft van de citroenmousse op de koekkruimels.
  7. Verdeel daarover een tweede laag kruimels en een tweede laag mousse.
  8. Laat de citroenmousse met walnoot en gember circa 3 uur opstijven in de koelkast.
  • 100 gram walnoten
  • 125 gram ijswafeltjes
  • 2 eiwitten
  • 200 milliliter slagroom
  • 25 gram suiker
  • 1 theelepel verse gember (geraspt)
  • 1 citroen (rasp en sap)
culinairgemberwalnoot

Ook interessant

Recepten

Broodje sticky hotdog

Recepten

Frietje kapsalon

Recepten

Snelle erwtensoep met feta en Onze Trots rookworst

Recepten

Zoete aardappelstamppot met boerenkool en reepjes...

Recepten

Broodje bal

Recepten

Echte Brabantse worstenbroodjes

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?