
Hoofdgerecht
Citroenspaghetti met rucola en zalm
4 personen
15 minuten
Italiaans eten is altijd een goed idee. Zo ook deze spaghetti met rucola en zalm, eenvoudig te bereiden en al binnen 15 minuten klaar. Zeker het proberen waard!
Bereidingswijze
- Kook de spaghetti of tagliatelle beetgaar.
- Rasp 1 eetlepel van de citroenschil en pers de citroenen.
- Meng knoflook, citroenrasp, -sap en olie. Giet de pasta af, doe terug in de pan en schep er het citroenmengsel, parmezaanse kaas, rucola en peper door.
- Serveer de pasta in een diep bord gegarneerd met reepjes of plakjes gerookte zalm.
Variatie
In plaats van gerookte zalm is beenham ook heel lekker. Rucola kan worden vervangen door waterkers of peterselie.
Wijnadvies
Bij dit verrukkelijke zalmgerecht kan ook een fijne witte Bourgogne Chardonnay. Schenk deze liefst bij 9-11°C.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 440 kcal |
Koolhydraten | 36 g |
Eiwit | 27 g |
Vet Waarvan verzadigd |
20 g 7 g |
- 250 gram spaghetti of 250 gram tagliatelle (koelvers)
- 2 citroenen (schoongeboend)
- 1 teentje knoflook (uitgeperst)
- 3 eetlepels olijfolie
- 100 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
- 75 gram rucola (in stukjes)
- 150 gram gerookte zalm