Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Nagerecht

Citruscarpaccio met basilicumijs

4 personen
30 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Fris, zoet, zurig en zacht, alle smaken komen bij elkaar in dit heerlijke dessert! Wil je het extra speciaal maken? Gebruik dan Heldro ijs uit eigen streek in dit recept!

Werkwijze

  1. Laat het ijs iets zachter worden.
  2. Houd enkele basilicumblaadjes apart voor de garnering.
  3. Scheur de helft van de overige basilicum iets kleiner en verwarm in 100 ml water.
  4. Zeef het vocht en laat afkoelen tot lauwwarm.
  5. Hak de rest van de basilicum fijn.
  6. Schep het basilicumvocht en de gehakte basilicum door het ijs en zet terug in de diepvries.
  7. Schil al het fruit dik en snijd in zeer dunne plakken.
  8. Leg de plakjes fruit afwisselend dakpansgewijs in een cirkel op borden.
  9. Meng de honing met de balsamico en witte wijn.
  10. Besprenkel het fruit ermee.
  11. Schep een grote bol ijs in het midden en garneer met basilicumblaadjes.

Bereidingstip

Combineer het citrusfruit met dunne plakken ananas.

 

Voedingswaarde p.p.
Energie 260 kcal
Koolhydraten 36 g
Eiwit 4 g
Vet
Waarvan verzadigd
9 g
6 g
  • 950 ml Heldro IJs uit eigen streek
  • 1 handje basilicumblaadjes
  • 2 sinaasappels
  • 2 rode grapefruits
  • 2 mandarijnen
  • 2 eetlepels honing
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 50 milliliter witte wijn of 50 milliliter prosecco
basilicumcitrusculinairdessertgrapefruitijskerstlekkerstewensenmandarijnsinaasappel

Ook interessant

Recepten

Broodje sticky hotdog

Recepten

Frietje kapsalon

Recepten

Snelle erwtensoep met feta en Onze Trots rookworst

Recepten

Zoete aardappelstamppot met boerenkool en reepjes...

Recepten

Broodje bal

Recepten

Echte Brabantse worstenbroodjes

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?