
Nagerecht, Taart & cake
Clafoutis met rood fruit
4 personen
20 minuten
Een heerlijk Frans toetje met heerlijk zomerfruit. Lekker met een bolletje vanilleroomijs.
Benodigdheden
- Lage ovenschaal (ingevet)
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175°C. Haal de pitten uit het fruit en verdeel de vruchten over de bodem van de schaal.
- Vermeng de bloem, een snuf zout, 50 gram van de poedersuiker en de vanillesuiker in een kom. Klop de eieren en de eidooier met de melk los en giet dit al roerende bij het bloemmengsel tot een glad beslag.
- Giet dit over het fruit en schuif de vorm in de oven. Bak de clafoutis in circa 50 minuten gaar en lichtbruin.
- Laat afkoelen tot lauw, bestrooi met poedersuiker en serveer direct.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 345 kcal |
Koolhydraten | 43 g |
Eiwit | 15 g |
Vet Waarvan verzadigd |
11 g 4 g |
- 1 eetlepel olie (om in te vetten)
- 600 gram gemengd rood fruit zoals
- pruim en/of
- framboos en/of
- kers en/of
- braam
- 50 gram bloem (gezeefd)
- 65 gram poedersuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 4 eieren
- 1 eidooier
- 500 milliliter melk