
Borrelhapje
Clafoutis met rode ui, kerstomaatjes en geitenkaas
4 personen
60 minuten
Oorspronkelijk komt clafoutis uit de Franse streken Limousin en Auvergne en wordt daar altijd gemaakt met kersen. Wij gebruiken geen kersen, maar verrassen je met deze heerlijke hartige variant met kerstomaatjes en geitenkaas! Variatietip: in plaats van kerstomaatjes kun je ook trostomaat gebruiken.
Tip: een clafoutis wordt in een dichte vorm gebakken. Gebruik daarom een taartvorm en geen springvorm, zodat het beslag niet kan gaan lekken.
Benodigdheden
- handmixer
- lage taartvorm 26-28 cm doorsnede
Bereidingstijd: 15 minuten + 45 minuten oventijd
Bereidingswijze voor clafoutis
- Verwarm de oven voor op 175 ˚C.
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de uien een paar minuten aan. Schep de kruiden erdoor en breng op smaak met peper en zout.
- Klop in een kom de eieren met de geraspte kaas met een handmixer luchtig. Klop de bloem erdoor en dan al kloppende de crème fraîche, de melk, de bieslook en 2 eetlepels olijfolie.
- Vet de vorm in en schenk het beslag erin. Verdeel de ui, kerstomaatjes en geitenkaas erover en besprenkel met de laatste eetlepel olijfolie.
- Bak de clafoutis in ca. 45 minuten goudbruin en gaar. Hierna warm serveren met eventueel lekker boerenbrood.
Eet smakelijk!
- 5 eetlepels olijfolie
- 2 rode uien, in partjes
- 1 eetlepel Provençaalse kruiden
- 4 eieren
- 100 gram belegen kaas, geraspte
- 100 gram bloem, gezeefd
- 200 ml crème fraîche
- 250 ml melk
- 2 eetlepels fijngesneden bieslook
- 100 gram zachte geitenkaas, verkruimeld
- 1 bakje kerstomaatjes
- peper en zout