
Lunch
Clubsandwich met knapperige parmaham en citroenmayonaise
4 personen
10 minuten
Bereidingswijze
- Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de ham op een lage stand in enkele minuten uit. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
- Roer de mayonaise los met de citroenrasp en sap. Breng op smaak met peper.
- Snijd de geroosterde boterhammen diagonaal door en bestrijk 8 stukken brood met de mayonaise. Verdeel de tapenade over de andere 4 stukken en leg een blaadje sla erop.
- Verdeel de krokante ham over de andere 8 stukken met mayonaise en stapel nu 2 delen met ham en 1 deel met sla op elkaar. Maak zo nog 3 stapeltjes en steek steeds een prikker erdoor.
Wijnadvies
Met een frisse lichte sauvignon blanco maak je van deze clubsandwich echt een feestje!
- 1 eetlepel olijfolie
- 8 plakjes parmaham
- 3 eetlepels mayonaise
- 0.5 citroen (rasp en sap)
- 6 sneeën Korengoud karakterbrood (geroosterd)
- 4 eetlepels olijventapenade
- 4 blaadjes romainesla (gedroogd, gewassen)