
Combineren kun je leren: Wijn & Spijs!
Wijn combineren met gerechten. Het lijkt alleen weggelegd voor restaurants, maar jij kan het ook gewoon thuis. Een paar simpele tips voor een goede basis:
Witte wijn: lekker bij (pasta met) zalm, tonijn, kip, kalfs- of varkensvlees, Aziatisch, een salade, geitenkaas, witvis, schaal- of schelpdieren.
- Zin in een lichte, frisse witte wijn? Ga dan voor een Sauvignon Blanc.
- Zin in een volle, rijke smaak? Ga dan voor een Chardonnay.
Rode wijn: lekker bij gegrild rood vlees, biefstuk, lam, chili con carne of tortilla’s, spareribs, rode kool met hachee, stoofschotels, tapas, stamppot met een gehaktbal of gourmet.
- Zin in een toegankelijke, fruitige en soepele rode wijn? Ga dan voor een Merlot.
- Zin in een krachtige, karaktervolle en kruidige rode wijn? Ga dan voor Cabernet Sauvignon.
- Zin in een stevige, donkere en stoere smaak? Ga dan voor een Shiraz.
In combinatie met onze helden:
Réserve Personelle Mâcon-Villages < > Kalkoen uit de oven met een twist
Heerlijke frisse Chardonnay, een typisch bourgondisch verfijnde wijn met een licht zuurtje. Erg lekker bij gevogelte, dus ons kalkoenbraadstuk uit de oven met olijven, kappertjes en dadels smaakt hier geweldig bij. Dat wordt genieten. Bekijk hier het recept!
Indomita Gran Reserva Chardonnay < > Heilbot met bleekselderij-pijnboompittensalsa
Een heerlijke Chardonnay met een volledig scala aan complexe aroma’s van tropisch fruit, zachte boter en geroosterd hout. Onze heilbot is heerlijk zacht van smaak en textuur. Erg lekker in combinatie met de verrassende bleekselderij-pijnboompittensalsa. Top in combinatie met deze Chardonnay. Bekijk het recept!
Terrazzano Verdicchio dei Castelli di Jesi < > Vega-streektaart
Een Italiaanse wijn, fris en elegant van smaak met duidelijk aanwezige citrustonen en een aangenaam bittertje. Erg lekker bij onze vegetarische streektaart, boordevol verse groente uit onze eigen streek: paksoi, prei, pompoen, verse kruiden en nog véél meer lekkers. Een échte eyecatcher voor op tafel. Bekijk hier het recept!