Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders

Combineren kun je leren: Wijn & Spijs!

Door Jan Linders

Wijn combineren met gerechten. Het lijkt alleen weggelegd voor restaurants, maar jij kan het ook gewoon thuis. Een paar simpele tips voor een goede basis:

Witte wijn: lekker bij (pasta met) zalm, tonijn, kip, kalfs- of varkensvlees, Aziatisch, een salade, geitenkaas, witvis, schaal- of schelpdieren.

  • Zin in een lichte, frisse witte wijn? Ga dan voor een Sauvignon Blanc.
  • Zin in een volle, rijke smaak? Ga dan voor een Chardonnay.

Rode wijn: lekker bij gegrild rood vlees, biefstuk, lam, chili con carne of tortilla’s, spareribs, rode kool met hachee, stoofschotels, tapas, stamppot met een gehaktbal of gourmet.

  • Zin in een toegankelijke, fruitige en soepele rode wijn? Ga dan voor een Merlot.
  • Zin in een krachtige, karaktervolle en kruidige rode wijn? Ga dan voor Cabernet Sauvignon.
  • Zin in een stevige, donkere en stoere smaak? Ga dan voor een Shiraz.

In combinatie met onze helden:

Réserve Personelle Mâcon-Villages < > Kalkoen uit de oven met een twist

Heerlijke frisse Chardonnay, een typisch bourgondisch verfijnde wijn met een licht zuurtje. Erg lekker bij gevogelte, dus ons kalkoenbraadstuk uit de oven met olijven, kappertjes en dadels smaakt hier geweldig bij. Dat wordt genieten. Bekijk hier het recept!

Indomita Gran Reserva Chardonnay < > Heilbot met bleekselderij-pijnboompittensalsa

Een heerlijke Chardonnay met een volledig scala aan complexe aroma’s van tropisch fruit, zachte boter en geroosterd hout. Onze heilbot is heerlijk zacht van smaak en textuur. Erg lekker in combinatie met de verrassende bleekselderij-pijnboompittensalsa. Top in combinatie met deze Chardonnay. Bekijk het recept!

Terrazzano Verdicchio dei Castelli di Jesi < > Vega-streektaart

Een Italiaanse wijn, fris en elegant van smaak met duidelijk aanwezige citrustonen en een aangenaam bittertje. Erg lekker bij onze vegetarische streektaart, boordevol verse groente uit onze eigen streek: paksoi, prei, pompoen, verse kruiden en nog véél meer lekkers. Een échte eyecatcher voor op tafel. Bekijk hier het recept!

kerstspijs

Ook interessant

Genieten • Gezond

Fusilli met tomatenroomsaus en gegrilde zalm

Genieten

Word een echte grillmaster!

Genieten

Download het leukste paasspel!

Genieten

Gezellig thuis kerstknutselen

Genieten

Wat doe jij met al die overgebleven chocoladeletters?

Genieten

Gezonde(re) kruidnoten & gezonde(re)...

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?