
Hoofdgerecht, Lunch
Courgette-krieltjessalade met yoghurt-mosterddressing
4 personen
20 minuten
Deze heerlijke salade kun je s’avonds klaarmaken, maar is ook hartstikke lekker om mee te nemen als lunch naar je school of werk!
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220ºC. Schaaf de courgette met een (kaas)schaaf in linten. Schep de krieltjes om met de olijfolie en kruiden en verdeel ze over een bakplaat. Rooster de krieltjes in de oven in 15 minuten goudbruin en schep ze tussendoor om.
- Snijd de courgettelinten in repen zo breed als tagliatelle. Schep de courgette in een kom om met de tomaatjes, verse groene kruiden en kikkererwten. Schud de ingrediënten voor de dressing om in een schoon potje.
- Neem de krieltjes uit de oven en bestrooi met zout en peper. Laat afkoelen tot lauwwarm en schep door de courgettesalade. Voeg de yoghurtdressing naar smaak toe.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 315 kcal |
Koolhydraten | 42 g |
Eiwit | 13 g |
Vet Waarvan verzadigd |
9 g 2 g |
Vezels | 9 g |
Zout | 1,3 g |
- 1 courgette
- 400 gram krieltjes (koelvers)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden of 1 eetlepel gedroogde oregano
- 4 zongedroogde tomaatjes (in dunne reepjes)
- 0.5 bosje peterselie (fijngehakt)
- 0.5 bosje munt (fijngehakt)
- 1 blik kikkererwten (afgespoeld, uitgelekt)
- 200 milliliter yoghurt
- 1 eetlepel grove mosterd of 1 eetlepel mosterd
- 2 eetlepels bieslook (gehakt)