
Bijgerecht, Hoofdgerecht
Courgette met ricotta-soufflé
4 personen
40 minuten
Lekker zomers genieten met dit verassende recept voor een soufflé met courgette (uit eigen streek!) met ricotta. Lekker met een rucolasalade en zoete aardappel.
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Halveer de courgettes in de lengte en schep met een theelepel het vruchtvlees eruit, tot 1 cm van de schil. Hak het vruchtvlees fijn.
- Verhit 1 eetlepel olie. Snijd de chorizo fijn en bak in de olie op middelhoge stand tot knapperig kruim. Schep uit de pan en houd apart.
- Fruit de sjalot circa 4 minuten in het bakvet op een lage stand. Voeg het vruchtvlees van de courgettes toe en roerbak nog 1 minuut mee. Laat dit mengsel afkoelen en uitlekken in een zeef.
- Bestrijk de courgettes rondom met olie en leg ze in een ovenschaal.
- Klop de ricotta met de eidooier, citroenrasp, -sap en Parmezaanse kaas goed door elkaar en schep het afgekoelde vruchtvlees erdoor. Breng deze vulling goed op smaak met zout en peper.
- Klop het eiwit stijf en spatel door de vulling. Schep de vulling in de uitgeholde courgettes en verdeel de pijnboompitten erover.
- Bak de courgettes in het midden van de oven in circa 20 minuten gaar en goudbruin.
- Bestrooi met het chorizokruim en serveer direct.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 290 kcal |
Koolhydraten | 11 g |
Eiwit | 15 g |
Vet Waarvan verzadigd |
21 g 8 g |
Vezels | 1 g |
Zout | 0,9 g |
- 2 courgettes
- 2 eetlepels olijfolie
- 50 gram chorizo
- 1 sjalot (gesnipperd)
- 200 gram ricotta
- 1 ei (gesplitst)
- 0.5 citroen (rasp en sap)
- 25 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
- 20 gram pijnboompitten