
Hoofdgerecht
Courgettelasagne met gerookte zalm
4 personen
40 minuten
Verassend recept voor een lekkere lasagne met plakken courgette, gerookte zalm en roomkaas.
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 180ºC.
- Snijd de courgetteplakken in dezelfde lengte als de lasagnebladen. Stoom de courgette in een stoommandje of zeef in circa 5 minuten beetgaar.
- Meng de roomkaas met de room, knoflook, oregano, 2 eetlepels olijfolie en flink wat zout en peper.
- Leg de lasagnebladen in de ovenschaal en bestrijk deze met een beetje olijfolie. Bestrijk met wat van het roomkaasmengsel, beleg vervolgens met zalm en dille en daarop een laag courgetteplakken. Leg daar weer een laag lasagnebladen overheen en herhaal de lagen totdat alle ingrediënten op zijn.
- Bestrooi met de Parmezaanse kaas en bak de courgettelasagne 20-25 minuten in de oven.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 730 kcal |
Koolhydraten | 43 g |
Eiwit | 35 g |
Vet Waarvan verzadigd |
46 g 22 g |
Vezels | 2 g |
Zout | 3 g |
- 2 courgettes (in dunne plakken geschaafd)
- 200 gram gerookte zalm
- 8 lasagnebladen (koelvers)
- 300 gram roomkaas
- 250 milliliter room
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 2 eetlepels oregano
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 bosje dille (fijngehakt)
- 75 gram Parmezaanse kaas (geraspt)