
Hoofdgerecht
Couscous met biefstuk en paprika
4 personen
25 minuten
Lekkere biefstukreepjes op smaak gebracht met een Mexicaanse kruidenmix. Geserveerd met een warme couscous, paprika en gebakken ui.
Werkwijze
- Wrijf de biefstukken in met de Mexicaanse kruidenmix. Verhit 2 eetlepels boter in een koekenpan.
- Bak hierin de biefstukken 1 minuut op een hoge stand en bak ze dan op middelhoge stand aan beide kanten in circa 5 minuten medium.
- Verhit intussen de rest van de boter in een andere pan en bak hierin de ui en paprika circa 8 minuten op een hoge stand. Neem de biefstuk uit de pan, dek af met aluminiumfolie en laat even rusten.
- Voeg de couscous toe aan de ui en paprika en bak al roerend 1 minuut. Voeg de bouillon toe aan de couscous en neem de pan van de warmtebron.
- Laat 4 minuten staan en schep de couscous om. Bestrooi de biefstuk met zout en peper en snijd in repen.
- Serveer het vlees met de couscous en bestrooi met de koriander en uitjes.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 725 kcal |
Koolhydraten | 82 g |
Eiwit | 49 g |
Vet Waarvan verzadigd |
21 g 11 g |
Vezels | 9 g |
Zout | 2,6 g |
- 4 biefstukken
- 1 zakje Mexicaanse kruidenmix fajita
- 4 eetlepels boter
- 4 uien (gesnipperd)
- 5 paprika's (in reepjes)
- 300 gram couscous
- 300 milliliter groentebouillon (heet)
- 2 eetlepels koriander (fijngehakt)
- 4 eetlepels gebakken uitjes (bakje)