
Couscous met bleekselderij en rozijnen
Door Jan Linders
Wist je dat couscous een gerecht is uit Noord-Afrika? Deze couscous wordt gemaakt met bleekselderij, rozijnen en feta! Naast dat het gerecht erg lekker is, is het ook nog eens makkelijk en staat het in een half uurtje op tafel!
Bereidingswijze
- Meng de couscous in een kom met de kerrie, komijn, rozijnen en 4 eetlepels olijfolie. Schenk kokend water over de couscous totdat deze net onder staat en laat circa 5 minuten wellen.
- Roer de couscous los met een vork, voeg het citroensap toe en breng op smaak met zout en peper.
- Verhit de rest van de olijfolie en fruit hierin de ui circa 5 minuten. Voeg de bleekselderij toe en bak deze nog 3 minuten mee. Schep de ui en bleekselderij door de couscous. Voeg de peterselie toe en verbrokkel de feta over de couscous met bleekselderij.
Bereidingstip
Serveer bij dit recept gegrilde kip uit de oven.
Wijnadvies
Lekker recept met I am Pinot Grigio, zeker als je er gegrilde kip bij serveert.