Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders

Couscous met bleekselderij en rozijnen

Door Jan Linders

Wist je dat couscous een gerecht is uit Noord-Afrika? Deze couscous wordt gemaakt met bleekselderij, rozijnen en feta! Naast dat het gerecht erg lekker is, is het ook nog eens makkelijk en staat het in een half uurtje op tafel!

Bereidingswijze

  1. Meng de couscous in een kom met de kerrie, komijn, rozijnen en 4 eetlepels olijfolie. Schenk kokend water over de couscous totdat deze net onder staat en laat circa 5 minuten wellen.
  2. Roer de couscous los met een vork, voeg het citroensap toe en breng op smaak met zout en peper.
  3. Verhit de rest van de olijfolie en fruit hierin de ui circa 5 minuten. Voeg de bleekselderij toe en bak deze nog 3 minuten mee. Schep de ui en bleekselderij door de couscous. Voeg de peterselie toe en verbrokkel de feta over de couscous met bleekselderij.

Bereidingstip

Serveer bij dit recept gegrilde kip uit de oven.

Wijnadvies

Lekker recept met I am Pinot Grigio, zeker als je er gegrilde kip bij serveert.

Voedingswaarde p.p.
Energie 575 kcal
Koolhydraten 77 g
Eiwit 16 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
6 g
Vezels 7 g
Zout 0,9 g
bijgerechtcouscousMidden-oosters

Ook interessant

Recepten

Gestoofde karbonade met peer

Recepten

Romige witlofsoep

Recepten

Aziatische noedelsalade met zalm

Recepten

Boerenkoolstamppot met paprika en rookworst

Recepten

Mangocurry met aubergine

Recepten

Drumsticks met tomaat, kaneel en olijven

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?