
Hoofdgerecht, Salades
Couscoussalade met falafel
4 personen
25 minuten
Zin in iets vegetarisch? Deze couscoussalade met falafel is ontzettend lekker, én vegetarisch. Als je iets over hebt kan je het gerust meenemen als lunch!
Bereidingswijze
- Bereid de couscous in kokend water met het bouillonblokje. Voeg de rozijnen toe en laat de couscous afkoelen.
- Verhit de olie en bak hierin de falafel 4-5 minuten. Schep met de feta, tomaatjes, olijven, komkommer en citroensap op de couscous. Bestrooi met de peterselie. Garneer met partjes citroen en serveer met de hummus.
Bereidingstip
Vervang de peterselie in deze salade door 75 gram granaatappelpitjes.
Voeg aan dit recept rode paprika toe in plaats van tomaatjes.
- 350 gram couscous
- 1 groentebouillonblokje
- 75 gram blanke rozijnen
- arachideolie of olijfolie
- 400 gram falafel
- 150 gram feta (in blokjes)
- 125 gram cherry-/kerstomaatjes (gehalveerd)
- 50 gram olijven (gehalveerd)
- 0.25 komkommer (in blokjes)
- 2 eetlepels citroensap
- 2 eetlepels platte peterselie (gehakt)
- 1 citroen (in parten)
- 100 gram hummus