
Hoofdgerecht
Couscoussalade met feta en abrikozen
2 personen
20 minuten
Couscoussalade met feta is altijd een goed idee. Combineer couscoussalade eens met abrikozen en amandelen! Dit is een snel recept: het gerecht staat in 20 minuten op tafel.
Bereidingswijze
- Rooster de amandelen in een droge, hete koekenpan en hak ze grof. Houd apart. Giet de couscous in een ruime kom. Voeg de helft van de olijfolie, de kerrie, abrikozen en een snuf zout toe. Bereid de couscous dan volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Meng de yoghurt met de munt, knoflook en overige olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Schep de couscous los met een vork. Meng de paprika en tomaatjes erdoor. Verbrokkel de feta erboven en bestrooi met de amandelen. Serveer met een schep van de yoghurt en bestrooi met munt.
- 25 gram amandelen
- 150 gram couscous
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 theelepels kerriepoeder
- 100 gram gedroogde abrikozen (in stukjes)
- 100 gram Griekse yoghurt
- 2 takjes munt (fijngehakt) en
- munt (om te garneren)
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 1 rode paprika (in blokjes)
- 125 gram cherry-/kerstomaatjes (gehalveerd)
- 100 gram feta