
Nagerecht
Crêpes met gebakken peertjes en karamelsaus
4 personen
50 minuten
De peren in onze Jan Linders supermarkten komen uit de eigen streek. Wist je dat een peer altijd eerst ondersteboven groeit? Wanneer het gewicht toeneemt gaat de peer uiteindelijk vanzelf hangen.
- Verwarm voor de karamelsaus de suiker in een steelpan met dikke bodem met 2 eetlepels water en een snufje zout. Laat rustig goudbruin worden, zonder te roeren. Schud de pan af en toe voorzichtig heen en weer.
- Verwarm in een tweede steelpan de boter met de slagroom. Giet voorzichtig de warme room bij de gekaramelliseerde suiker en roer met een houten spatel tot een glad mengsel.
- Klop een glad crêpebeslag van de bloem, melk en eieren.
- Verhit een klontje boter in een koekenpan of crêpepan. Schep steeds een beetje beslag in de pan en bak de crêpes zo dun mogelijk goudbruin. Herhaal tot het beslag op is.
- Verwarm voor de peren de boter in een koekenpan. Leg de peren erin en bestrooi met kaneel. Bak circa 5 minuten en keer halverwege.
- Serveer de crêpes in vieren gevouwen met de warme peren. Besprenkel met de karamelsaus.
Tip: lekker met een bolletje vanille-ijs!
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 475 kcal |
Koolhydraten | 39 g |
Eiwit | 9 g |
Vet Waarvan verzadigd |
31 g 20 g |
- 100 gram bloem
- 200 milliliter melk
- 2 eieren
- 25 gram boter
- voor de saus:
- 50 gram suiker
- 50 gram boter
- 100 milliliter slagroom
- voor de peren:
- 2 eetlepels boter
- 2 kleine peren (in partjes, zonder klokhuis)
- 0.5 theelepel kaneelpoeder