
Bijgerecht
Crispy aardappels met limoenroom
8 personen
120 minuten
Een typisch Nederlands product op een volledig andere wijze gemaakt. Met deze crispy aardappels geef je weer een hele nieuwe draai aan de standaard aardappel.
Overige tijden
Bereidingswijze
- Kook de aardappels met schil in circa 20 minuten gaar. Giet af en dep droog. Snijd de bovenkanten iets in.
- Zet de aardappels naast elkaar op de bakplaat en druk ze iets platter met een stamper. Zet circa 1 uur in de koelkast zodat ze afgekoeld zijn.
- Meng intussen de ingrediënten voor de limoenroom en zet de room in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180°C. Besprenkel de aardappels met de olie en rooster ze in de oven in 25-30 minuten goudbruin. Bestrooi met zout, peterselie en munt. Serveer de aardappels met de limoenroom.
Variatie
Vervang de bieslook in de limoenroom door lente-/bosui. Bestrooi de aardappels meteen beetje (zee)zout voordat ze in de oven gaan.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 550 kcal |
Koolhydraten | 40 g |
Eiwit | 6 g |
Vet Waarvan verzadigd |
40 g 13 g |
- 25 Limburgse aardappelen (schoongeboend, van gelijk formaat)
- 200 milliliter olijfolie
- 1 bosje platte peterselie (gehakt)
- 1 bosje munt (gehakt)
- 600 milliliter zure room
- 1 bosje bieslook
- 1 bosje koriander (gehakt)
- 4 teentjes knoflook (gehakt)
- 2 limoenen (uitgeperst)
- 1 limoen (schil geraspt)