
Bijgerecht, Borrelhapje
Crostini met mosselen en rucolapesto
4 personen
25 minuten
Super leuk deze crostini’s met mosselen! Vervang de tomatenreepjes door plakjes olijven voor meer variatie. De rucolapesto en mosselen zijn ook lekker als vulling in kleine pitabroodjes 😉
Werkwijze
- Maak de mosselen schoon. Kook ze in de wijn met de bladselderij en peper circa 6 minuten of totdat ze open zijn. Haal ze uit de schelpen.
- Pureer voor de rucolapesto de rucola met knoflook en pijnboompitten. Giet er in een straaltje de olijfolie bij en meng de Parmezaanse kaas erdoor.
- Bestrijk het stokbrood met olijfolie en rooster het onder een ovengrill of in een hete grillpan.
- Verdeel de rucolapesto erover en leg de mosselen met de tomatenreepjes erop.
- 1 kilogram mossel
- 150 milliliter witte wijn
- 1 bosje bladselderij (grof gesneden)
- 1 stokbrood (in schuine plakken van 1 cm)
- 2 eetlepels olijfolie
- 6 gedroogde tomaten op olie (in reepjes)
- voor de pesto
- 75 gram rucola (grof gesneden)
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel pijnboompitten
- 75 milliliter olijfolie