Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Bijgerecht, Borrelhapje

Crostini met mosselen en rucolapesto

4 personen
25 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Super leuk deze crostini’s met mosselen! Vervang de tomatenreepjes door plakjes olijven voor meer variatie. De rucolapesto en mosselen zijn ook lekker als vulling in kleine pitabroodjes 😉

Werkwijze

  1. Maak de mosselen schoon. Kook ze in de wijn met de bladselderij en peper circa 6 minuten of totdat ze open zijn. Haal ze uit de schelpen.
  2. Pureer voor de rucolapesto de rucola met knoflook en pijnboompitten. Giet er in een straaltje de olijfolie bij en meng de Parmezaanse kaas erdoor.
  3. Bestrijk het stokbrood met olijfolie en rooster het onder een ovengrill of in een hete grillpan.
  4. Verdeel de rucolapesto erover en leg de mosselen met de tomatenreepjes erop.

 

  • 1 kilogram mossel
  • 150 milliliter witte wijn
  • 1 bosje bladselderij (grof gesneden)
  • 1 stokbrood (in schuine plakken van 1 cm)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 6 gedroogde tomaten op olie (in reepjes)
  • voor de pesto
  • 75 gram rucola (grof gesneden)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 75 milliliter olijfolie
borrelborrelhapjemosselenpestostokbroodtapasvis

Ook interessant

Recepten

Broodje sticky hotdog

Recepten

Frietje kapsalon

Recepten

Snelle erwtensoep met feta en Onze Trots rookworst

Recepten

Zoete aardappelstamppot met boerenkool en reepjes...

Recepten

Broodje bal

Recepten

Echte Brabantse worstenbroodjes

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?