Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Nagerecht

Crumble van de BBQ met appels en kersen

4 personen
75 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Dessert van de BBQ? Ja zeker! Ralph de Kok maakte met onze kersen en appels uit eigen streek deze heerlijke crumble!

Werkwijze

  1. Steek het houtskool in de barbecue aan en zorg voor een temperatuur van 200°C.
  2. Ontpit en halveer de kersen en kook ze circa 2 minuten in een pannetje met water en 2 eetlepels van de suiker. Giet af en laat afkoelen.
  3. Schil de appels met een dunschiller, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes van circa 1 ½ cm. Bestrooi met de kaneelpoeder en 1 eetlepel suiker, besprenkel met het citroensap en schep goed om. Bewaar de appelblokjes afgedekt in de koelkast.
  4. Kneed in een mengkom de boter, bloem, amarettikruimels en het amandelmeel met de vingers door elkaar zodat een kruimeldeeg ontstaat. Meng tenslotte de resterende eetlepel suiker door het deeg.
  5. Verdeel de appelblokjes over 4 ovenschaaltjes en leg hier een laagje kersen op. Bestrooi met een gelijkmatig laagje kruimeldeeg.
  6.  Zet de ovenschaal(tjes) met appel-kers crumble op het rooster. Verwarm circa 60 minuten tot de crumble mooi goudbruin is.
  7. Serveer met een lekkere vanille vla!

Maken die hap! – Ralph de Kok

 

  • 125 gram verse kersen
  • 4 eetlepel suiker
  • 2 kanzi appels
  • ½ theelepel kaneelpoeder
  • sap van 1 citroen
  • 75 gram boter (in blokjes)
  • 90 gram bloem
  • 15 gram amandelmeel
  • 15 g amarettikruimels
  • 1 fles Vrolijke Koe Vanille vla
  • 4 maraquins (ovenschaaltjes)
appelBBQcrumbledessertKersenRalph de KokstreekproductenvanillevlazachteGweken

Ook interessant

Recepten

Broodje sticky hotdog

Recepten

Frietje kapsalon

Recepten

Snelle erwtensoep met feta en Onze Trots rookworst

Recepten

Zoete aardappelstamppot met boerenkool en reepjes...

Recepten

Broodje bal

Recepten

Echte Brabantse worstenbroodjes

Ralph de Kok

Ralph de Kok

Ralph is opgegroeid in het Brabantse Cuijk. Een echte BBQ-professional uit onze eigen streek! Ralph houdt zich al jaren bezig met barbecueën en buitenkoken en is o.a. bekend van SBS6, RTL 4 en 24Kitchen. Hij kookt het liefst met verse, pure producten en deelt graag zijn BBQ-tips met jou.

Meer artikelen van Ralph

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?