
Ontbijt
Crunchy banana-chocolate chip granola
4 personen
25 minuten
Zin in een lekker zoet ontbijt? Probeer dan deze heerlijke crunchy banana-chocolate chip granola. Je kunt dit heel makkelijk maken voor meerdere dagen.
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 200ºC. Hak de amandelen en hazelnoten grof.
- Prak de bananen met een vork. Voeg de havermout, amandelen, hazelnoten, pompoenpitten en zonnebloempitten toe aan de banaan.
- Schenk de olie en honing erover, voeg de cacao toe en meng goed. Verdeel het granolamengsel over de bakplaat. Bak in de oven in circa 15 minuten goudbruin en knapperig.
- Hak intussen de chocolade in stukjes en roer deze door de warme granola. Serveer de crunchy banana-chocolate chip granola met melk, yoghurt of kwark.
Bereidingstip
Laat de granola helemaal afkoelen en schep vervolgens in een goed afgesloten pot. Je kunt de granola dan zo’n twee weken bewaren
- 75 gram amandelen
- 75 gram hazelnoten
- 2 bananen
- 200 gram havermout
- 50 gram pompoenpitten
- 50 gram zonnebloempitten
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 4 eetlepels honing
- 1 eetlepel cacaopoeder
- 50 gram pure chocolade