
Ontbijt
Crunchy banana-chocolate chip granola
1 persoon
25 minuten
Ben je een keer toe aan iets anders dan je standaard ontbijtje? Probeer deze overheerlijke (zelfgemaakte) granola met pure chocolade en banaan! Lekker én snel 😉
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Hak de amandelen en hazelnoten grof. Prak de bananen met een vork.
- Voeg de havermout, amandelen, hazelnoten, pompoenpitten en zonnebloempitten toe aan de banaan.
- Schenk de olie en honing erover, voeg de cacao toe en meng goed.
- Verdeel het granolamengsel over de bakplaat. Bak in de oven in circa 15 minuten goudbruin en knapperig.
- Hak intussen de chocolade in stukjes en roer deze door de warme granola.
- Lekker met melk, yoghurt of kwark.
Bereidingstip
Laat de granola helemaal afkoelen en schep vervolgens in een goed afgesloten pot. Je kunt de granola dan zo’n twee weken bewaren.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 365 kcal |
Koolhydraten | 286 g |
Eiwit | 84 g |
Vet Waarvan verzadigd |
200 g 32 g |
Vezels | 45 g |
Zout | 0,2 g |
- 75 gram amandelen
- 75 gram hazelnoten
- 2 bananen
- 200 gram havermout
- 50 gram pompoenpitten
- 50 gram zonnebloempitten
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 4 eetlepels honing
- 1 eetlepel cacaopoeder
- 50 gram pure chocolade