
Hoofdgerecht
Dark roast varkensfilet met courgettespaghetti en trostomaatjes
4 personen
70 minuten
Proef deze kerst de echte smaak van het zuiden! Dark roast varkensfilet met courgettespaghetti en trostomaatjes, allemaal uit eigen streek. Dat wordt genieten!
Overige tijden
- 50 minuten oventijd
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 170 °C.
- Verwijder de folie van de varkensfilet en zet de schaal in het midden van de oven. Gaar het vlees in ongeveer 50 minuten.
- Verhit een royale koekenpan en doe de trostomaatjes erin. Blijf omschudden tot de tomaatjes net beginnen te knappen. Doe ze daarna in een schaal.
- Maak van de courgette spaghetti met een speciale spaghetti spiraal. Heb je deze niet dan kun je de courgette spaghetti kopen. Blancheer de courgette spaghetti, hierna afgieten.
- Schud de courgettespaghetti om met de tomaatjes, veldsla, basilicum, olijfolie en Parmezaanse kaas. Breng op smaak met peper en zout.
- Haal het vlees uit de oven en laat het ongeveer 5 minuten rusten.
- Serveer de courgettespaghetti op een mooie schaal en trancheer (snijden in schuine, gelijke plakken) het vlees aan tafel.
Variatietip
Varieer met gemak! Probeer ook eens de feestelijke ovenschotel met Zalm in Bladerdeeg.
Biertip
Lekker met Brasserie Paix Dieu.
Wijntip
Schenk bij dit gerecht een subtiele Chardonnay, zoals Favoritos Reserva Chardonnay.
- 750 gram varkensfilet Dark roast in ovenschaal uit eigen streek
- 250 gram l’amuse trostomaatjes uit eigen streek
- 2 courgettes uit eigen streek of 1 pak courgettespaghetti á 400 gram
- 1 zakje veldsla (50 gram)
- 4 takjes basilicum, de blaadjes in reepjes
- 4 eetlepels olijfolie
- 4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
- peper en zout