Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Kerst
  • Jan Linders

De lekkerste vlaaien uit eigen streek

Door Jan Linders

Limburgse vlaai

Vlaai eten is een stevig ingeburgerde traditie in Limburg.  Tijdens verjaardagen of feestjes ontbreekt vlaai nooit bij families in het zuiden. Niet één of twee, maar vaak vele soorten en smaken. Drie tot vier soorten vlaai zijn tijdens een verjaardag dan ook geen uitzondering.

Waar komt vlaai vandaan?

Waar komt vlaai nou eigenlijk vandaan? Vlaai is al bijna 4 eeuwen oud, het beroemde Limburgse gebak vindt zijn oorsprong in Duitse kloosters, vlak over de grens bij Limburg. De monniken bakten hier met Pasen offerkoeken, die ze met gedroogde peren, pruimen en appels vulden. Na de lange periode van vasten die aan het paasfeest voorafgaat, vormden deze offerkoeken, net zoals de vlaaien, een zoete beloning die het paasfeest inluidt! Deze traditie werd later in Limburg voortgezet en stevig uitgebreid. Bij alle festiviteiten werd vlaai gegeten, bij bruiloften, kermissen, verjaardagen en ga zo maar door. En deze traditie leeft anno 2020 nog steeds in Limburg!

Korengoud vlaaien uit de streek

De Korengoud vlaaien komen uit eigen streek! Iedere dag worden deze vlaaien vers bereid in het Limburgse Sevenum. Een perfect gebakken bodem, rijkelijk gevuld met de beste ingrediënten die we zoveel mogelijk uit eigen streek halen. Niet voor niets zijn onze vlaaien keer op keer als lekkerste getest.

Beste product van het Jaar 2019-2020

Onze Korengoud Rijstevlaai met slagroom is verkozen tot Beste Product van het Jaar 2019-2020! Deze heerlijke Limburgse vlaai wordt gemaakt op een traditionele vlaaibodem en gevuld met twee lagen overheerlijke smeuïge rijstevulling. Royaal opgespoten met slagroom en rijkelijk bestrooid met chocoladekrullen.

Puntenvlaai

Voor degene die niet kunnen kiezen tussen alle heerlijke Limburgse vlaaien hebben wij de ultieme uitkomst: de raster/kruimel puntenvlaai en de luxe puntenvlaai!

Koffietip

Wil je bij de vlaai ook nog een kopje koffie drinken? Probeer dan eens koffie van Onze Trots. Het geheim van deze heerlijke koffie is de unieke melange. Elke melange is geïnspireerd op het goede leven in het zuiden en zorgvuldig door Jan Linders geselecteerd. Naast dat de koffie heerlijk is en uit de streek komt, is de koffie ook voor 100% afkomstig van fairtrade boeren!

korengoudvlaaizuiden

Ook interessant

Zuid

Het geheim achter de lekkerste gourmet van ’t...

Zuid

Pompoen uit eigen streek

Zuid

Proef de zomer op de fiets!

Zuid

Video: Gevulde fricandeau van de BBQ

Zuid

Video: Gegrilde entrcote met sperziebonen en pasta

Zuid

Verse sperziebonen uit eigen streek

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL_ProefhetZuiden_1080x1080-2020-Pyrex.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?