
Nagerecht
Asperge dessert met aardbeien en blauwe bessen
4 personen
25 minuten
Wij zijn trots op onze AA-kwaliteit asperges van onze teler uit het Limburgse Helden. Stuk voor stuk krijgen de asperges de zorg en aandacht die ze nodig hebben.
Alleen zo ontstaat de volle smaak en sappige bite van het witte goud. Heerlijk in combinatie met zoete aardbeien en blauwe bessen in dit dessert!
Werkwijze
- Snijd een stukje van de onderkant van de asperges en kook ze circa 10 minuten in water met 1 eetlepel suiker.
- Giet af, spoel er koud water over en laat de asperges goed uitlekken. Snijd de asperges in stukjes van 3 cm.
- Schraap het vanillemerg uit het vanillestokje en voeg dit met de wijn en de rest van de suiker toe aan het limoensap. Kook zachtjes in tot een siroop en laat iets afkoelen.
- Schep de siroop door de asperges en meng met de aardbeien en blauwe bessen. Verdeel dit mengsel over 4 glazen of coupes.
- Rooster de pistachenoten in een droge, hete koekenpan.
- Verdeel de crème fraîche over de glazen en bestrooi met de pistachenoten.
- Serveer direct.
- 300 gram witte asperges (geschild)
- 250 gram aardbeien (gehalveerd)
- 100 gram blauwe bessen
- 100 gram suiker
- 1 vanillestokje (opengesneden)
- 50 milliliter witte wijn
- 2 limoenen (uitgeperst)
- 2 eetlepels ongezouten pistachenoten (grof gehakt)
- 125 milliliter crème fraîche