
Hoofdgerecht
Double American burger met spicy coleslaw
4 personen
25 minuten
Ben jij een echte hamburger liefhebber? Dan moet je deze Amerikaanse double burger eens proberen. Maak hem lekker op de barbecue!
Tip: Je kunt de hamburgers natuurlijk zelf maken maar ook voor gemak én lekker gaan: gebruik dan de Limousin runderhamburgers.
Voorbereiden
Steek de barbecue aan.
Bereidingswijze
- Bestrooi voor de coleslaw de witte kool in een vergiet met 1 theelepel zout. Spoel kokend heet water erover en spoel na met koud water. Laat uitlekken. Meng de rest van de ingrediënten voor de salade door de uitgelekte kool en zet apart.
- Meng voor de burgers het gehakt met zout en peper. Vorm tot 8 bollen en druk plat tot schijven. Leg in de koelkast om op te stijven.
- Breng de azijn, suiker, dille en 50 ml water aan de kook en giet deze dressing over de komkommer. Halveer de broodjes en rooster ze 2 minuten op de barbecue met de snijkant naar beneden. Houd apart.
- Gril de hamburgers 4-6 minuten en keer halverwege om. Leg de laatste 2 minuten het ontbijtspek erbij.
- Verdeel wat blaadjes sla over de onderste helft van de broodjes. Leg daarop een hamburger, wat uitgeknepen komkommer, uienringen, de tweede hamburger, piccalilly en ontbijtspek. Leg de bovenste helften van de broodjes erop en steek vast met een prikker. Serveer met de coleslaw.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 620 kcal |
Koolhydraten | 39 g |
Eiwit | 34 g |
Vet Waarvan verzadigd |
35 g 11 g |
Vezels | 6 g |
Zout | 1,5 g |
- 500 gram rundergehakt
- 100 milliliter azijn
- 1 eetlepel suiker
- 2 eetlepels dille (gehakt)
- 1 komkommer (in plakjes)
- 4 hamburgerbroodjes
- 4 plakken ontbijtspek
- 4 blaadjes kropsla
- 1 rode ui (in ringen)
- 3 eetlepels piccalilly
- 400 gram witte kool (in smalle reepjes)
- 1 eetlepel suiker
- 2 jalapenopepers (fijngesneden) of 1 rode peper (fijngehakt)
- 1 rode ui (gesnipperd)
- 3 eetlepels mayonaise
- 2 theelepels mosterd
- 1 eetlepel citroensap