
Taart & cake
Druiven-citroencake met olijfolie
8 personen
50 minuten
Een frisse cake met druiven, citroen en olijfolie. Verrassend en leuk om te maken voor een heerlijke bakmiddag!
Werkwijze
- Bestuif de cakevorm met 1 eetlepel van het bakmeel. Kook de wijn in tot 85 ml.
- Verwarm de oven voor op 180ÂșC. Houd 2 eetlepels suiker apart en klop de rest van de suiker met de boter in circa 2 minuten luchtig.
- Voeg al kloppend een voor een de eieren toe. Klop de citroenrasp, olijfolie en ingekookte wijn erdoor. Spatel het bakmeel erdoor en giet het beslag in de vorm.
- Verdeel de druiven erover en bestrooi met de rest van de suiker. Bak de cake in de oven in circa 35 minuten gaar en goudbruin.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 505 kcal |
Koolhydraten | 44 g |
Eiwit | 6 g |
Vet Waarvan verzadigd |
31 g 10 g |
Vezels | 1 g |
Zout | 0,5 g |
- 225 gram zelfrijzend bakmeel en extra zelfrijzend bakmeel om te bestuiven
- 250 milliliter zoete witte wijn
- 150 gram rietsuiker
- 100 gram zachte boter
- 3 eieren
- 2 citroenen (rasp)
- 150 milliliter olijfolie
- 175 gram druiven (gehalveerd)