Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Taart & cake

Druiven-citroencake met olijfolie

8 personen
50 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Een frisse cake met druiven, citroen en olijfolie. Verrassend en leuk om te maken voor een heerlijke bakmiddag!

Werkwijze

  1. Bestuif de cakevorm met 1 eetlepel van het bakmeel. Kook de wijn in tot 85 ml.
  2. Verwarm de oven voor op 180ÂșC. Houd 2 eetlepels suiker apart en klop de rest van de suiker met de boter in circa 2 minuten luchtig.
  3. Voeg al kloppend een voor een de eieren toe. Klop de citroenrasp, olijfolie en ingekookte wijn erdoor. Spatel het bakmeel erdoor en giet het beslag in de vorm.
  4. Verdeel de druiven erover en bestrooi met de rest van de suiker. Bak de cake in de oven in circa 35 minuten gaar en goudbruin.
Voedingswaarde p.p.
Energie 505 kcal
Koolhydraten 44 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
31 g
10 g
Vezels 1 g
Zout 0,5 g
  • 225 gram zelfrijzend bakmeel en extra zelfrijzend bakmeel om te bestuiven
  • 250 milliliter zoete witte wijn
  • 150 gram rietsuiker
  • 100 gram zachte boter
  • 3 eieren
  • 2 citroenen (rasp)
  • 150 milliliter olijfolie
  • 175 gram druiven (gehalveerd)
bakkencakecitroendruivenolijfolie

Ook interessant

Recepten

Broodje sticky hotdog

Recepten

Frietje kapsalon

Recepten

Snelle erwtensoep met feta en Onze Trots rookworst

Recepten

Zoete aardappelstamppot met boerenkool en reepjes...

Recepten

Broodje bal

Recepten

Echte Brabantse worstenbroodjes

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?