Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Hoofdgerecht

Duo van varkenshaas en Limousin biefstuk met haricot verts en olijven-kappertjessaus

4 personen
40 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Wat zet jij tijdens het paasdiner op tafel? Met dit duo van Limousin rundvlees en varkenshaas, geserveerd met haricot verts en een olijven-kappertjessaus serveer je de lente op een bord!

Bereidingswijze

  1. Haal het vlees alvast uit de koeling en laat op kamertemperatuur komen.
  2. Doe de helft van de groene olijven, kappertjes en verse munt in een keukenmachine en mix tot een grove tapenade.
  3. Snipper de sjalotjes.
  4. Verhit 25 gram van de boter en fruit de sjalotjes.
  5. Blus af met droge witte wijn en voeg de slagroom en tapenade toe en laat het geheel 4-5 minuten zachtjes koken en houd het daarna apart.
  6. Blancheer de haricots verts in 4 minuten beetgaar en spoel ze hierna af met koud water.
  7. Maak de rode uien schoon en halveer ze. Smelt 25 gram van de boter en bak de krieltjes en rode ui rondom lichtbruin.
  8. Verhit intussen de grillpan alvast en verhit een bakpan met de rest van de boter.
  9. Bak hierin de varkenshaas medaillons rosé en grill tegelijkertijd de biefstuk in vier tot vijf minuten om en om bruin totdat ze medium rare zijn.
  10. Haal het vlees uit de pan, dek af met aluminiumfolie en laat rusten.
  11. Voeg de haricots verts, gehalveerde tomaten en de rest van de groene olijven toe aan de krieltjes en uien en bak deze nog eens een paar minuten mee.
  12. Verdeel de krieltjes en groente over de borden.
  13. Breng het vlees op smaak met peper en zout en snijd de biefstuk in plakken.
  14. Verdeel het vlees over de borden en serveer met de olijven-kappertjes saus.

  • 4 Limousin biefstukken
  • 2 lange varkenshaas, in medaillons
  • 600 gram haricots verts
  • 4 rode uien
  • 600 gram krieltjes, voorgekookt
  • 6 Red Nature tomaten, gehalveerd
  • 100 ml droge witte wijn (of bouillon)
  • 200 ml kookroom
  • 1 sjalotje
  • 100 gram boter
  • 2 bakjes groene olijven
  • 2 el. kappertjes
  • ½ bosje basilicum
  • 2 takjes verse munt
biefstuklenteLimousinPasenvarkenshaas

Ook interessant

Recepten

Bietensalade met kersen, granaatappel en feta

Recepten

No-bake cheesecake met Onze Trots kersen

Recepten

Romige tagliatelle met gegrilde biefstuk

Recepten

Framboos-mascarponetaart met aardbeien-bitterkoekjesijs

Recepten

Zomerfruit-plaattaart met bosvruchtenijs

Recepten

Sabayon met gegrilde aardbeien

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-spaaractie-314x350-2022-proef-de-zomer-3.jpg
  • JL-spaaractie-314x350-2022-proef-de-zomer-.jpg
  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-3.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?