
Hoofdgerecht, Lunch
Dutch baby met spinazie-avocadosalade en roombrie
2 personen
40 minuten
Een dutch baby is een dikke pannenkoek uit de oven. Probeer deze vegetarische variant eens met een spinazie-avocadosalade. Deze dutch baby gaat ontzettend goed samen met Onze Trots roombrie.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220ºC en zet de pan in de oven. Klop de eieren met de suiker luchtig en schuimig.
- Klop de melk, bloem, nootmuskaat en een snufje zout erdoor en mix tot een glad en dun beslag. Neem de hete pan met ovenwanten uit de oven.
- Smelt de boter erin en laat deze even door de pan draaien zodat ook de randen van de pan ingevet zijn. Giet het beslag in de pan en zet terug in het midden van de oven.
- Bak het beslag in 18-20 minuten goudbruin. Rooster het amandelschaafsel intussen in een droge, hete koekenpan.
- Besprenkel de avocado met het citroensap en meng met de spinazie. Strooi de amandelen erover en besprenkel met de dressing, sinaasappelrasp en -sap.
- Neem de gerezen ‘Dutch baby’ uit de oven en verdeel de Onze Trots roombrie en peterselie erover. Serveer met de salade.
Bereidingstip
Vervang de koekenpan door een bakvorm van 30x20x5 cm of een springvorm van 24 cm ø. Laat ook deze eerst goed heet worden.
Serveer bij dit recept een lekkere salade.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 1000 kcal |
Koolhydraten | 52 g |
Eiwit | 36 g |
Vet Waarvan verzadigd |
70 g 28 g |
Vezels | 8 g |
Zout | 1,4 g |
- 3 eieren
- 1 eetlepel suiker
- 150 milliliter volle melk
- 100 gram bloem
- 1 mespunt nootmuskaat
- 25 gram boter
- 125 gram Onze Trots roombrie (in dunne plakjes)
- 25 gram amandelschaafsel
- 1 avocado (in plakjes)
- 1 eetlepel citroensap
- 125 gram spinazie (panklaar)
- 1 flesje honing-mosterddressing
- 1 theelepel sinaasappelrasp
- 1 eetlepel sinaasappelsap
- 1 eetlepel peterselie (fijngehakt)