Een klassiek gerecht dat niet mag ontbreken in je receptenboek: eggs benedict met gerookte zalm en bearnaisesaus. Een heerlijk gerecht als ontbijt of lunch!
Bereidingswijze
Breng voor de saus een pan met water aan de kook en zet een kom op de pan, zonder dat deze het water raakt (au bain-marie). Voeg de eidooiers, wijn en wijnazijn toe aan de kom. Klop circa 5 minuten.
Zet de warmtebron lager en voeg de boter blokje voor blokje toe. Roer goed door. Breng op smaak met zout, peper en de helft van de dragon.
Breng een grote pan met water en de azijn aan de kook. Laat het water heel zachtjes koken. Breek per keer 2 eieren in het water en pocheer circa 3 minuten. Schep de eieren met een schuimspaan uit de pan.
Rooster het brood. Verdeel de zalm erover en leg een gepocheerd ei erop.
Besprenkel met de lauwwarme saus en bestrooi met de overige dragon.
Serveer de eggs benedict met gerookte zalm en bearnaisesaus direct.