Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
eggs benedict met gerookte zalm

Eggs benedict met gerookte zalm en bearnaisesaus

Door Jan Linders

Een klassiek gerecht dat niet mag ontbreken in je receptenboek: eggs benedict met gerookte zalm en bearnaisesaus. Een heerlijk gerecht als ontbijt of lunch!

Bereidingswijze

  1. Breng voor de saus een pan met water aan de kook en zet een kom op de pan, zonder dat deze het water raakt (au bain-marie). Voeg de eidooiers, wijn en wijnazijn toe aan de kom. Klop circa 5 minuten.
  2. Zet de warmtebron lager en voeg de boter blokje voor blokje toe. Roer goed door. Breng op smaak met zout, peper en de helft van de dragon.
  3. Breng een grote pan met water en de azijn aan de kook. Laat het water heel zachtjes koken. Breek per keer 2 eieren in het water en pocheer circa 3 minuten. Schep de eieren met een schuimspaan uit de pan.
  4. Rooster het brood. Verdeel de zalm erover en leg een gepocheerd ei erop.
  5. Besprenkel met de lauwwarme saus en bestrooi met de overige dragon.
  6. Serveer de eggs benedict met gerookte zalm en bearnaisesaus direct.
brunchcarnavalfransgerookte zalmlunchontbijtsandwich

Ook interessant

Recepten

Aardappelgratin met Onze Trots roombrie

Recepten

Snelle hachee met rodekool en peterseliepuree

Recepten

Pizza met pastinaak, blauwe kaas en hazelnoten

Recepten

Kabeljauw met amandelkorst en...

Recepten

Geroosterde pompoensoep met shiitake en sesam

Recepten

Gestoomde broccolisalade met quinoa en...

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?