
Borrelhapje, Voorgerecht
Ei met tapenade, tomaat en serranoham
4 personen
20 minuten
Bereidingswijze
- Kook de eieren in circa 8 minuten hard. Koel ze af onder koud water en pel ze.
- Halveer de eieren in de breedte.
- Snijd van de onder- en bovenkant een klein kapje zodat de eieren goed blijven staan. Verdeel 1 theelepel tapenade over de halve eieren.
- Rijg aan elke prikker 1 cherry-/kerstomaatje en 1 plakje serranoham.
- Verdeel de sla over borden en besprenkel met de olie, balsamicoazijn, zout en peper.
- Zet de eieren met de prikkers erin gestoken op de sla.
- 8 eieren
- 150 gram olijventapenade
- 250 gram cherry-/kerstomaatjes (gehalveerd)
- 200 gram serranoham of 200 gram rauwe hammen
- 75 gram veldsla
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel balsamicoazijn