
Hoofdgerecht
Gegrilde entrecote met sperziebonen en pasta
2 personen
15 minuten
Een van de favoriete recepten van Ralph de Kok: gegrilde entrecote met sperziebonen, pasta, zongedroogde tomaatjes en crème fraîche! Een lekkere maaltijd met maar 6 ingrediënten, en natuurlijk met de lekkerste producten uit onze streek.
Bereidingswijze
- Breng een pan met ruim water aan de kook, met een snufje zout en zet de pan op het vuur.
- Voeg de sperziebonen toe en laat enkele minuten koken.
- Doe dan de pasta erbij en kook deze volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar. Giet af en doe de pasta met sperziebonen terug in de pan.
- Snijd vervolgens de zongedroogde tomaten in wat kleinere stukjes.
- Roer de crème fraîche en zongedroogde tomaatjes met de olie erdoor en breng op smaak met flink wat versgemalen zwarte peper en een snufje zout.
- Gril ondertussen de entrecote 2 á 3 minuten per kant en laat daarna even rusten. Bestrooi met versgemalen peper en zout.
- Snijd het vlees (tegen de draad in) in plakjes en leg deze op de sperziebonenpasta.
Maken die hap! – Ralph de Kok
Wijntip
Lekker met een glas Favoritos Reserverva Camenere
Biertip
Serveer bij dit gerecht een Straffe Hendrik Quadrupel
- 1 entrecote
- 200 gram wokkelpasta
- 175 gram sperziebonen
- 1 bakje (of potje) zongedroogde tomaten, op olie
- 3 volle eetlepels crème fraîche
- versgemalen zwarte peper en zout