Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Hoofdgerecht, Lunch, Voorgerecht

Erwtensoep met roggebrood en spek

4 personen
60 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Het koudere weer komt er weer aan en dat betekent erwtensoep! Lekker klassiek met roggebrood en spek.

Werkwijze

  1. Stort de spliterwten in een zeef en spoel ze af.
  2. Breng 1,5 liter water aan de kook. Kook de spliterwten, die niet geweekt hoeven te worden, in ongeveer 40 minuten gaar.
  3. Voeg na 10 minuten de blokjes knolselderij en de hele karbonades toe en na 30 minuten de preiringen.
  4. Roer als alle groenten gaar zijn de bouillontabletten en de verse kruiden door de soep.
  5. Snijd de gare karbonades in stukjes. Breng de soep op smaak met zout en peper.
  6. Serveer sneetjes roggebrood belegd met katenspek of Zeeuws spek bij de erwtensoep.
Voedingswaarde p.p.
Energie 565 kcal
Koolhydraten 72 g
Eiwit 39 g
Vet
Waarvan verzadigd
11 g
4 g
  • 400 gram spliterwten
  • 4 preien (in ringen, schoongemaakt)
  • 0.25 knolselderij (geschild, in blokjes)
  • 2 bakjes schouderkarbonades
  • 3 vleesbouillontabletten
  • 2 eetlepels peterselie (fijngehakt)
  • 2 eetlepels bladselderij (fijngehakt)
carnavalerwtensoepRoggebroodschouderkarbonadesoepspekspliterwten

Ook interessant

Recepten

BBQ-bruschetta van karakterbrood

Recepten

Surf & turf spies van de BBQ

Recepten

Spareribs van de BBQ met venkel-coleslaw en een...

Recepten

3x BBQ-worst in een broodje

Recepten

Geroosterde paprikamix met entrecote en...

Recepten

Varkenshaas met pistachenootjes, asperges en...

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?