
Hoofdgerecht, Lunch, Voorgerecht
Erwtensoep met roggebrood en spek
4 personen
60 minuten
Het koudere weer komt er weer aan en dat betekent erwtensoep! Lekker klassiek met roggebrood en spek.
Werkwijze
- Stort de spliterwten in een zeef en spoel ze af.
- Breng 1,5 liter water aan de kook. Kook de spliterwten, die niet geweekt hoeven te worden, in ongeveer 40 minuten gaar.
- Voeg na 10 minuten de blokjes knolselderij en de hele karbonades toe en na 30 minuten de preiringen.
- Roer als alle groenten gaar zijn de bouillontabletten en de verse kruiden door de soep.
- Snijd de gare karbonades in stukjes. Breng de soep op smaak met zout en peper.
- Serveer sneetjes roggebrood belegd met katenspek of Zeeuws spek bij de erwtensoep.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 565 kcal |
Koolhydraten | 72 g |
Eiwit | 39 g |
Vet Waarvan verzadigd |
11 g 4 g |
- 400 gram spliterwten
- 4 preien (in ringen, schoongemaakt)
- 0.25 knolselderij (geschild, in blokjes)
- 2 bakjes schouderkarbonades
- 3 vleesbouillontabletten
- 2 eetlepels peterselie (fijngehakt)
- 2 eetlepels bladselderij (fijngehakt)