Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • December
  • Jan Linders
Hoofdgerecht, Lunch, Voorgerecht

Erwtensoep met roggebrood en spek

4 personen
60 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Het koudere weer komt er weer aan en dat betekent erwtensoep! Lekker klassiek met roggebrood en spek.

Werkwijze

  1. Stort de spliterwten in een zeef en spoel ze af.
  2. Breng 1,5 liter water aan de kook. Kook de spliterwten, die niet geweekt hoeven te worden, in ongeveer 40 minuten gaar.
  3. Voeg na 10 minuten de blokjes knolselderij en de hele karbonades toe en na 30 minuten de preiringen.
  4. Roer als alle groenten gaar zijn de bouillontabletten en de verse kruiden door de soep.
  5. Snijd de gare karbonades in stukjes. Breng de soep op smaak met zout en peper.
  6. Serveer sneetjes roggebrood belegd met katenspek of Zeeuws spek bij de erwtensoep.
Voedingswaarde p.p.
Energie 565 kcal
Koolhydraten 72 g
Eiwit 39 g
Vet
Waarvan verzadigd
11 g
4 g
  • 400 gram spliterwten
  • 4 preien (in ringen, schoongemaakt)
  • 0.25 knolselderij (geschild, in blokjes)
  • 2 bakjes schouderkarbonades
  • 3 vleesbouillontabletten
  • 2 eetlepels peterselie (fijngehakt)
  • 2 eetlepels bladselderij (fijngehakt)
erwtensoepRoggebroodschouderkarbonadesoepspekspliterwten

Ook interessant

Recepten

Sneeuwcup

Recepten

Kip met gepofte knoflook en citroen

Recepten

Gepaneerde zalm met pepersaus

Recepten

Zalmtompouce met botersaus

Recepten

Gegrilde biefstuk met fruitige bietensalade

Recepten

Biefstuk met rivierkreeftjes en rodewijnsaus

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?