
Bijgerecht, Nagerecht, Traktatie
Espresso cocktail
1 persoon
15 minuten
Koffie liefhebbers en cocktail liefhebbers opgelet! Deze espresso-cocktail zal vast en zeker bij jullie in de smaak vallen. Het beste van twee werelden, makkelijk thuis gemaakt.
Bereidingswijze
- Zet het cocktailglas circa 10 minuten in de diepvries.
- Giet de wodka, koffielikeur en espresso in een cocktailshaker, vul met ijsblokjes en schud de shaker circa 1 minuut krachtig heen en weer.
- Schenk de cocktail (zonder het ijs) in het ijskoude glas, garneer eventueel met mokkaboontjes en serveer direct.
Bereidingstips
Geen cocktailshaker? Je kunt de cocktail ook schudden in een goed afgesloten weckpot.
Voeg naar smaak suiker aan het recept toe om de cocktail wat zoeter te maken.
- 50 milliliter wodka
- 35 milliliter koffielikeur
- 25 milliliter espressokoffie (afgekoeld)
- ijsblokje
- evt. chocolade mokkaboontje (om te garneren)