
Hoofdgerecht
Falafelsalade met hummus en knapperige pitapuntjes
4 personen
15 minuten
Deze falafelsalade met hummus en knapperige pitapuntjes is zeker het proberen waard. Met de olijven en feta, komkommer en tomaat lijkt het net alsof je in Griekenland bent.
Bereidingswijze
- Snijd de pitabroodjes in puntjes en meng in een kom met 3 eetlepels olijfolie en een flinke snuf zout. Verhit een koekenpan en bak hierin de pitapuntjes in circa 5 minuten goudbruin en knapperig.
- Verhit intussen 1 eetlepel olijfolie in een andere koekenpan en bak hierin de falafel in circa 5 minuten goudbruin.
- Verdeel de sla, tomaat, komkommer, olijven en feta over borden en besprenkel met het citroensap en de overige olijfolie. Verdeel de falafel, hummus en pitapuntjes over de salade.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 730 kcal |
Koolhydraten | 50 g |
Eiwit | 21 g |
Vet Waarvan verzadigd |
48 g 10 g |
Vezels | 14 g |
Zout | 2,4 g |
- 4 pitabroodjes
- 6 eetlepels olijfolie
- 2 bakjes Garden Gourmet falafel
- 150 gram veldsla
- 4 tomaten (in blokjes)
- 2 komkommers (in blokjes)
- 0.5 pot zwarte olijf (in ringetjes, zonder pit)
- 100 gram feta (verbrokkeld)
- 0.5 citroen (sap)
- 200 gram hummus