
Bijgerecht, Lunch
Flammkuchen met knolselderij en bacon
4 personen
40 minuten
Flammkuchen is altijd een goed idee! Deze flammkuchen met knolselderij en bacon is lekker als lunch, maar ook als snack bij een borrelavond.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220ºC.
- Smelt de boter in een pan en fruit hierin de ui en knolselderij zachtjes circa 5 minuten.
- Bereid het pizzadeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Bestuif een bakplaat met bloem en rol het deeg hierop uit tot een langwerpige lap.
- Roer de crème fraîche en kwark door elkaar en bestrijk het deeg ermee.
- Verdeel de baconreepjes en het knolselderijmengsel erover.
- Bak de flammkuchen circa 15 minuten in het midden van de oven.
- Klop de olie en azijn door elkaar en maak de sla aan met deze dressing.
- Neem de flammkuchen met knolselderij en bacon uit de oven.
- Snijd in repen en serveer op bordjes met een pluk sla.
- 25 gram boter
- 1 ui (in partjes)
- 0.25 knolselderij (geschild, in dunne plakjes)
- 150 gram mix voor pizzabodem
- 1 eetlepel bloem
- 125 milliliter crème fraîche
- 3 eetlepels volle kwark
- 75 gram bacon (in reepjes, dikke plak)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel azijn
- 50 gram gemengde sla